Gemeente Dordrecht

Lokaal OnderwijsCentrum Zwijndrechtse Waard,
De school voor beroepsonderwijs in het centrum van Zwijndrecht (weergegeven als LOC@; uitgesproken als Loket)

Leerlingen ontwerpen lichtbollen voor nieuwbouw LOC@

Beeldenkunstenaar Rob Birza heeft de eerste lichtbollen bekeken. Vijftien ontwerpen zijn genomineerd om gerealiseerd te worden als licht gevend kunstwerk in het Atrium van de nieuwe school. Medio november wordt duidelijk welke bol uiteindelijk als lichtbol in het Atrium komt te hangen.

Na de start van het kunstproject voor leerlingen op 10 september 2007 met als opdracht "ontwerp een lichtbol voor het LOC@" zijn de eerste resultaten bekeken door de beeldenkunstenaar Rob Birza. De leerlingen kregen zoveel mogelijk persoonlijke aanwijzingen hoe ze hun ontwerp kunnen verbeteren en verfijnen. Feed back op prestaties zoals we dat kennen van Idols.

De kunstenaar Rob Birza werkt zelf veel met licht. Hij is o.a. bekend van de grote licht werken op schiphol die de vier seizoenen voorstellen. Bij de ingebruikname van het LOC@ gebouw augustus 2008 zijn de lichtbollen te aanschouwen.

Informatie
Victor van Zeeland, Unitdirecteur Walburg College / LOC@ E-mail: VvanZeeland@walburgcollege.nl;telefoon: 06 - 53 833 688

Projectbureau LOC@
p.a. da Vinci Educatie
Frans Halsstraat 10, 3331 CA Zwijndrecht
Postbus 3, 3330AA Zwijndrecht
t: 078 - 6193820
f: 078 - 6195715

---- --