Provincie Utrecht

investeert 1,6 miljoen euro in ontwikkeling van 8 nieuwe cultuurhuizen

Provincie investeert 1,6 miljoen euro in ontwikkeling van 8 nieuwe cultuurhuizen

16-10-2007 -

Doel: meer uitwisseling van kennis en informatie

De gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Utrecht, De Bilt, Lopik, De Ronde Venen, Rhenen, Amersfoort ontvangen elk EUR 200.000,- als ontwikkelingsbijdrage voor een cultuurhuis. Een cultuurhuis is een multifunctioneel gebouw waarin verschillende functies samenwerken. Doel is om kennis toegankelijk te maken, door informatie-uitwisseling en educatie zoveel mogelijk te laten samenkomen. Er is bijvoorbeeld een bibliotheek, een school, peuterspeelzaal, sportvereniging, oudervereniging en er worden cursussen georganiseerd op het gebied van kunst- en cultuur of gezondheid.

Al eerder ontvingen 9 gemeenten eenzelfde subsidie, waarmee zij de ontwikkeling van een cultuurhuis zijn gestart. Het geld wordt gebruikt om de centrale ruimte goed in te richten, met bijvoorbeeld bewegwijzering, balie, informatiescherm, leestafel, presentatiekasten, koffiecorner, kidscorner.

De subsidiëring vindt plaats in het kader van Utrecht Poort tot Kennis, waarmee de provincie de toegankelijkheid, uitwisseling van kennis en informatie wil stimuleren. "Wij willen met cultuurhuizen een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat in dorpen en wijken. Dat is niet alleen goed voor de leefbaarheid, maar ook voor de kwaliteit van het samen leven", aldus gedeputeerde mevrouw A.H. Raven.

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon (030) 258 2015