Provincie Utrecht

terugdringen wachtlijsten Utrechtse jeugdzorg

Extra geld voor terugdringen wachtlijsten Utrechtse jeugdzorg

16-10-2007 -

De provincie Utrecht investeert ruim 2,2 miljoen euro in de bestrijding van de wachtlijsten in de provinciale jeugdzorg. Het betreft hier middelen die de minister voor Jeugd en Gezin incidenteel heeft vrijgemaakt om alle provincies nog dit jaar iets te laten doen aan het terugdringen van de wachtlijsten in de jeugdzorg. Het geld van de provincie Utrecht gaat naar in totaal 14 projecten waarmee 162 kinderen extra geholpen kunnen worden met voor het merendeel ambulante hulp.

Met het geld wordt in de provincie extra zorgaanbod ingekocht bij acht zorgaanbieders. Dit aanbod is erop gericht om jongeren te helpen die op 1 juli van dit jaar al langer dan negen weken wachten op aanvang van zorg of jongeren die naar verwachting in de komende maanden langer dan negen weken zouden moeten wachten op hulp.

Het bestrijden van de wachtlijsten in de Utrechtse jeugdzorg sluit aan bij het Utrechtse provinciale beleidskader jeugdzorg 2005 - 2008, waarin is vastgesteld dat de provincie Utrecht onder andere zorgt voor een toereikend jeugdzorgaanbod.

Meer informatie: Koen van Tankeren, telefoon 0302582153