Socialistische Partij

Mediawijsheid vraagt om goede websites

16-10-2007 * Nu de regering hamert op het 'mediawijs' zijn van kinderen en jongeren, moet ze ook stimuleren dat er voldoende websites zijn met kindvriendelijke inhoud, vindt Tweede Kamerlid Arda Gerkens.

De woordvoerder ICT van de SP vergelijkt de situatie met die in omroepland, waar de publieke omroep naast de commerciële kanalen zorgt voor een onafhankelijk aanbod. "Zappelin is een voorbeeld van een kindvriendelijke site, maar er is veel meer mogelijk op educatief en cultureel gebied, waarbij gamen een goed middel is om dit voor het voetlicht te brengen."

Gerkens stelt voor om via het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties steun te laten geven aan initiatieven op dit gebied. "Zij hebben immers al veel ervaring en we moeten geen nieuwe organisaties gaan optuigen," aldus Gerkens. Verder wijst ze op het belang van een portaal om de sites te vinden. "Er zijn al veel goede initiatieven, maar voor ouders en kind lastig te vinden op het internet. Het zou goed zijn als die initiatieven bij een portaal worden ondergebracht, bijvoorbeeld via de publieke omroep."