Gemeente Gennep


Persberichten

Nieuwsberichten
bericht Maatregelen veilige schoolomgeving De Ratel - 16-10-2007 Gemeente Gennep heeft in de eerste helft van 2007 de verkeers(on)veiligheid in de omgeving van basisschool De Ratel in Gennep laten onderzoeken. Daarbij is een aantal concrete knelpunten aan het licht gekomen. Het gemeentebestuur wil deze samen met de basisschool zo snel mogelijk aanpakken. De eerste stap is al gezet: ter hoogte van de hoofdingang van de school aan de 2e Dwarsweg is onlangs e...
bericht Rekenkamercommissie onderzoekt inhuur externen - 11-10-2007 De rekenkamercommissie van gemeente Gennep heeft de inhuur van personeel onderzocht over de periode 2004-2006. De onderzoeksresultaten zijn opgenomen in het rapport `Inhuur in control?'.
De commissie constateert tekortkomingen. Tevens geeft ze aan dat het nieuwe inkoop- en aanbestedingsbeleid van gem... bericht Raad van Gennep start BurgerOntmoetingsPlaats - 26-09-2007 Op maandag 1 oktober organiseert de gemeenteraad van Gennep voor het eerst een BurgerOntmoetingsPlaats, kortweg BOP genoemd. Op de agenda staan twee onderwerpen: het Jaarverslag 2006 van de Burgeradviesraad en de Contouren beleidsnota voor de Wet maatschappelijke ondersteuning in Gennep.
Burgers die belangstelling hebben voor deze onderwerpen zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt...
bericht Bestuurskracht gemeente Gennep onder de loep - 05-09-2007 Gemeente Gennep heeft voor de tweede keer deelgenomen aan het visitatietraject Bestuurskracht Limburgse gemeenten. Het eindoordeel van de visitatiecommissie komt voor een groot deel overeen met de uitslag van de eerste meting, die vier jaar geleden heeft plaatsgevonden. Resultaten tweede bestuurskrachtmonitor

Evenals bij het eerste onderzoek constateert de visitatiecommissie ook nu dat ...
bericht Ontwerp Gennep Centraal - 04-09-2007
Op 29 augustus jl. heeft het gemeentebestuur van Gennep het voorlopig ontwerp van project Gennep Centraal gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een informatieavond voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden. Doel van dit project is dat er een verbinding wordt gelegd in de openbare ruimte tussen verschillende deelprojecten in het centrum van Gennep. Het gemeentebestuur streeft er zo naar d... bericht Informatieavond voor starters op de woningmarkt - 28-06-2007 Woensdag 4 juli organiseert gemeente Gennep een informatiebijeenkomst voor starters op de woningmarkt. Iedereen die voor het eerst een woning wil gaan huren of kopen is die avond van harte welkom in het gemeentekantoor van Gennep. Gemeente, woningcorporaties en makelaars presenteren dan hun plannen voor starterswoningen in Gennep. Ook wordt ingegaan op de mogelijkheden die starters hebben om hun k... bericht Persbericht eenrichtingsverkeer Oordseweg - 21-06-2007 Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders van gemeente Gennep besloten om op de Oordseweg eenrichtingsverkeer in te stellen. Weggebruikers kunnen deze route binnenkort alleen nog benutten om van Ottersum naar Gennep te rijden, de andere richting op is niet meer toegestaan. De maatregel geldt niet voor landbouwvoertuigen en (brom)fietsers. De jaarlijks terugkerende wateroverlast op d... bericht Persbericht 30 km uur zone in Milsbeek - 21-06-2007 Het gemeentebestuur van Gennep gaat een deel van Milsbeek inrichten als 30 km/uur-zone. Het gaat om het woongebied ten noorden van de Zwarteweg en de Rijksweg N271. De uitvoering van de benodigde werkzaamheden wordt gecombineerd met de voorgenomen reconstructie van de Langstraat in Milsbeek.

Begin 2007 heeft de gemeente het inrichtingsplan voor de 30 km/uur-zone in Milsbeek gepresenteer...