Ingezonden persbericht


Persbericht

16 oktober 2007

Contact met collega s houdt Nederlanders op kantoor

~ 84% HR-professionals ziet grens tussen werk en privé veranderen door technologische vooruitgang ~

HR-professionals zien het gemis aan sociale contacten met collega s en de bedrijfscultuur als belangrijkste drempels om thuis te gaan werken. Dat blijkt uit onderzoek van SD WORX, uitgevoerd tijdens Performa 2007 in Utrecht.

49 procent van de ondervraagden ziet het gemis aan contact met collega s als belangrijke reden om niet (vaak) thuis te gaan werken. 47 procent van de HR-professionals is ervan overtuigd dat de bedrijfscultuur in Nederland over het algemeen nog niet is ingesteld op thuiswerken. Eenderde van de respondenten denkt daarnaast dat het merendeel van de werknemers het liefst op kantoor werkt vanwege de aanwezige applicaties en informatiemiddelen.

Ondanks de technische mogelijkheden die in de laatste jaren zijn ontwikkeld ten behoeve van thuis of op andere locaties werken, blijken veel mensen nog steeds de voorkeur te geven aan werken op de zaak . Wel geeft 84 procent van de ondervraagden aan dat de opkomst van online tools en het gebruik van e-mail zorgt voor een vervaging van de grenzen tussen werk en privé.

SD WORX was op 3 en 4 oktober aanwezig op Performa 2007. Deze beurs wordt bezocht door directie, management, HR-specialisten en HR-generalisten. Het merendeel van de beursbezoekers is als eindbeslisser of in adviserende zin verantwoordelijk voor de HR-budgetten en dus betrokken bij inkoop of uitbesteding van HR-diensten en producten binnen de organisatie. Dit jaar trok de beurs ruim 5.500 bezoekers.

(226 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS: René van den Nieuwenhof, tel. 040 235 46 00, renev@lewispr.com

Over SD WORX
SD WORX is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD WORX bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 23 kantoren en ruim 1.400 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD WORX de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD WORX een joint venture aan met Asecom Nederland B.V.. SD WORX is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf onlangs de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com