Gemeente Hilversum

Veiligheid en leefbaarheid Havenkwartier aangepakt

11 oktober 2007
Renovatie van de Nieuwe Havenweg, een betere bewegwijzering en vernieuwing van de openbare verlichting. Ongeveer EUR 190.000,- is uitgetrokken om de veiligheid, de inrichting en het onderhoud van het Havengebied binnenkort een krachtige impuls te geven. Op dinsdag 16 oktober ondertekenen de betrokken partijen* het convenant Keurmerk 'Veilig Ondernemen - Bedrijventerrein Havenkwartier', waarin afspraken zijn opgenomen. De ondertekening vindt plaats om 15.30 uur in het Raadhuis van Hilversum.

De problemen met veiligheid (diefstal, inbraken, vernielingen, brandstichtingen etc.), onderhoud (opruimen zwerfvuil, defecte openbare verlichting, e.d.) en inrichting zijn al langere tijd onderwerp van gesprek tussen de gemeente, ondernemingsvereniging HBV/STRO en ondernemers op het Havenkwartier. Aan MKB Nederland is verzocht daarbij ondersteuning te bieden. In overleg met deze partijen is in april 2006 het project Keurmerk Veilig Ondernemen voor het bedrijventerrein 'Havenkwartier' gestart. Op 14 mei 2007 leidde dat tot de ondertekening van een intentieovereenkomst, waarin afspraken zijn gemaakt over de aanpak van veiligheid en leefbaarheid. De afgelopen maanden heeft een werkgroep de heikele punten in kaart gebracht zijn en voorzien van een plan van aanpak (toegevoegd aan het convenant).


* Het convenant Keurmerk 'Veilig Ondernemen - Bedrijventerrein Havenkwartier' wordt ondertekend door de burgemeester, de districtchef van de regiopolitie Gooi en Vechtstreek (locatie Hilversum), de brandweer Hilversum, het Regionaal Platform Criminaliteits-bestrijding Gooi en Vechtstreek, de ondernemers van het Havenkwartier en de werkgroep Havenkwartier.