Workshop Games-in-Crossmedia tijdens Cinekid 2007


Van 16 tot en met 21 oktober 2007 in Amsterdam

AMSTERDAM, 20070720 -- De Amsterdamse culturele instelling Mediamatic organiseert van 16 t/m 20 oktober 2007 de workshop Games-in-Crossmedia. Tijdens het jaarlijkse Cinekidfestival brengt Mediamatic professionele mediamakers en producenten van omroepen en productiehuizen geheel up-to-date met de game cultuur. In een 5-daagse workshop krijgen deelnemers inzicht in alle mogelijkheden van games voor nieuwe -- crossmediale --projecten.

Games en internet verdringen de televisie steeds meer als het favoriete medium van kinderen. Hoe kunnen film-, televisie- en multimediamakers computergames en gamecultuur meenemen in -- crossmediale -- producties?

Programma en eindresultaten
Onder begeleiding van de trainers Friedrich Kirschner (DL), Daniel van Gils (NL), Julian Oliver (NZ) en Klaas Kuitenbrouwer (NL) ontwikkelen de deelnemers een prototype van een nieuw crossmediaal gameproject, inclusief een gevisualiseerd gebruikers-scenario.

De deelnemers leren de basisprincipes van het maken van machinima, 3D-ontwerpen van ruimtes, en het ontwikkelen van het spel element. Gedurende de workshop bekijken en analyseren de deelnemers veel voorbeelden van interessante crossmedia projecten. Ook krijgen zij inzicht in nieuwe trends zoals massive multiplayer games, in nieuwe game interfaces zoals de Nintendo Wii, en in de nieuwe webscultuur waarin gebruikers steeds meer zelf de inhoud bepalen en met elkaar uitwisselen.

De workshop is inclusief deelname aan een van de media seminars van het Cinekid Festival. Op zondag 21 oktober geven de deelnemers tijdens het Cinekid Festival een publieke presentatie van de workshop resultaten.

Informatie en registratie
Er is plaats voor 16 deelnemers. Er zijn twee volledige scholarships beschikbaar voor deelnemers uit nieuwe EU landen. De workshopsessies zijn in het engels.
Registratie is mogelijk online op: www.mediamatic.net/workshopregistration

Meer informatie over de workshop is te vinden op: www.mediamatic.net/cinekid2007 of neem contact op met Klaas Kuitenbrouwer van Mediamatic 0031 20 - 6389901

--- einde bericht ---





Mediamatic