MediaPlaza


Security Autumn school
Onderdeel van de Security Plaza School

Datum: dinsdag 16 en woensdag 17 oktober 2007
Tijd: 9:00 - 17:00 uur
Plaats: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht
Prijs: 1.140 Euro excl. BTW

Op de Computable website is te lezen dat opleidingen voor informatiebeveiligers niet kunnen voldoen aan de grote vraag naar gekwalificeerd personeel. De aanwas van pas afgestudeerden professionals is te laag en kennis en vaardigheden sluiten onvoldoende aan bij de vraag vanuit het bedrijfsleven. Er is een verviervoudiging van de personeeladvertenties voor informatiebeveiligers. Bankinstellingen en andere grote bedrijven kampen met tientallen openstaande vacatures. Het huidige aanbod van opleidingen voor informatiebegeleiders schiet echter tekort in de grote vraag naar gekwalificeerd personeel. Volgens het GvIB gebruiken kennisinstellingen en bedrijven niet altijd dezelfde taal. Fred van Noord, GvIB: "Het is vaak onduidelijk wat er precies verwacht wordt van professionele organisatiebeveiligers. Dat zorgt voor een groot probleem in de afstemming van vraag en aanbod."

Op 16 en 17 oktober 2007 organiseert Security Plaza daarom wegens groot succes nogmaals een tweedaagse cursus met de titel Kennismaken met structurele informatiebeveiliging. Deze cursus wordt gegeven door deskundigen uit het bedrijfsleven, namelijk de heer Ing. J.A. (Jacques) Cazemier, de heer Ing. E.J. (Ernst) Oud CISA CISSP en de heer drs. Fred van Noord. Deze tweedaagse cursus biedt managers een kennismaking met structurele informatiebeveiliging. De rode draad tijdens de cursus vormt de Code voor Informatiebeveiliging - NEN 17799. Vanwege de grote nadruk op de praktijk, door het maken van een doorlopende case over een fictief bedrijf, heeft u na afloop van deze tweedaagse Autumnschool een praktisch houvast om direct in de eigen organisatie toe te passen.

Opleidingsdetails

De Security Autumn school leidt op om structurele informatiebeveiliging in organisaties (overheid, gezondheidszorg, bedrijfsleven en andere sectoren) in te richten, de inrichting te coördineren en aan te sturen. De focus ligt dan ook meer op het 'hoe' dan op het 'wat'. Er wordt onder meer geleerd hoe te bepalen welke maatregelen nodig zijn.

De cursus duurt twee dagen en wordt gegeven op de innovatieve locatie van Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht. De ochtendsessie duurt van 09:00 tot 12:00 uur, de middagsessie loopt van 13:00 tot 16:00 uur. Een groot deel van de cursus bestaat uit een serie oefeningen waarbij informatiebeveiliging structureel in een fictief bedrijf wordt opgezet. Daarbij komen de meest voorkomende problemen van het inrichten in de praktijk aan de orde. Het geeft u de unieke mogelijkheid te oefenen voordat in de realiteit het maken van fouten contraproductief werkt.

Cursusmaterialen

Deelnemers van de Security school ontvangen na afloop een kopie van de NEN 17799 - Code voor Informatiebeveiliging en de uitgave 'Handboek digitale criminaliteit' van Arjan Dasselaar.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat, ondertekent door de drie docenten van de cursus.

Doelgroep

De cursus is gericht op managers en functionarissen met beperkte kennis of ervaring in informatiebeveiliging. De Security school is bedoeld voor personen in de volgende functies:


- Proces managers of Business managers;

- Risk managers;

- BCM adviseurs;

- ICT medewerkers;

- Netwerk- en systeembeheerders;

- Beveiligingscoördinatoren en

- Junior security officers.

Meer informatie?
Voor vragen kunt contact opnemen met Annette Beerepoot via tel. 030 291 4165 of e-mail annette.beerepoot@mediaplaza.nl. inschrijven