Swingende feelgood musical The Wiz stopt

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 25-05-2007 10:53

Op woensdag 17 oktober 2007 is The Wiz voor het laatst te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Ruim een jaar na de première valt het doek definitief voor deze swingende feelgood musical. Afgelopen maandag ontving The Wiz de ANWB Publieksprijs voor Beste Grote Musical. Niet alleen het publiek, ook de pers ontving The Wiz juichend: 'geweldig mooi en krachtig'(trouw), 'een betoverd visueel spektakel' (De Telegraaf), 'Alles swingt in The Wiz' (NRC), 'Nurlaila Karim doet Diana Ross vergeten' (AD). The Wiz met in de hoofdrollen onder anderen Nurlaila Karim en Jamai Loman staat bekend om wereldhits als 'A Brand New Day' en 'Ease On Down The Road'.

De swingende feelgood musical The Wiz is een eigentijds verhaal gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie. De Nederlandse versie is geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. The Wiz speelt sinds de première in september avond aan avond voor volle zalen en is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

The Wiz, een swingende feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf, vertelt het verhaal van Dorothy (Nurlaila Karim) die de weg kwijtraakt van huis en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz (Jamai Loman) die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Ze ontmoet de meest onwaarschijnlijke personages, humoristische en ontroerende momenten volgen elkaar in rap tempo op. De hoofdrollen worden, naast Nurlaila Karim en Jamai Loman, vertolkt door Danny Yanga, Jerrel Houtsnee, Peter Rijnbeek, Mathilde Santing, Marjolijn Touw, Sophia Wezer en Nicòle Berendsen.

Noot voor de redactie/