Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

International Polar Year - Nederland

`Topje van de IJsberg'. 22ste editie WetenWeek in teken van IPY

17 oktober 2007 - 24 oktober 2007

De mondiale uitstoot van kooldioxide heeft binnen een eeuw dramatische en onomkeerbare gevolgen voor onze planeet. Als we geen drastische maatregelen treffen, smelten de ijskappen en stijgt de zeespiegel. Dát het klimaat al verandert, is wel duidelijk. Daar wil de WetenWeek graag aandacht aan besteden. Het thema van dit jaar luidt `Topje van de IJsberg', in het kader van IPY. De 22ste WetenWeek vindt plaats van 17 tot en met 24 oktober 2007, in en rondom de herfstvakantie, in heel Nederland.

Wat is de WetenWeek?

Tijdens de WetenWeek openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud. Bezoekers krijgen zo een unieke kans met eigen ogen te zien waar zij zich dagelijks mee bezighouden. Jaarlijks maken ruim 250.000 kinderen en volwassenen tijdens de WetenWeek kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. De meeste activiteiten zijn gratis.

Wat doen de participanten?

Participanten krijgen de opdracht het publiek op een originele en laagdrempelige manier kennis te laten maken met hun instelling en met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. Daarmee is de WetenWeek hét landelijke evenement om de interactie met kennisinstellingen, bedrijven en het Nederlandse publiek te versterken. In 2006 namen ruim 140 universiteiten, bedrijven, musea, science-centra en andere kennis- en onderzoeksinstellingen deel aan de WetenWeek. Vorig jaar trok de WetenWeek 276.000 bezoekers en behaalde daarmee de Top 10 van best bezochte landelijke evenementen.

Inschrijving participanten

Organisaties kunnen zich vanaf 8 maart 2007 en met 27 mei 2007 aanmelden als participant van deze 22ste editie van de WetenWeek via de website www.wetenweekparticipanten.nl . Hier vindt u ook meer informatie over het thema `Topje van de IJsberg' en suggesties en ideeën met betrekking tot het organiseren van een activiteit. Deelname is gratis. Projectbureau WetenWeek verzorgd de landelijke communicatie- en promotiecampagne. De participant organiseert één of meerdere activiteiten.

WetenWeek wordt georganiseerd onder auspiciën van Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.

IPY.NL is in 2007 betrokken bij de inhoudelijke totstandkoming van de WetenWeek.

Voor meer informatie zie: www.wetenweek.nl
(de website is vanaf 1 september 2007 voorzien van het volledige programma).