Programmamagazine 22e editie WetenWeek nu beschikbaar

24/09/2007 09:30



Projectbureau WetenWeek



Wil je weten wat de 22e editie van de WetenWeek te bieden heeft op het gebied van wetenschap en techniek? Haal dan nù het gratis programmagazine bij de bibliotheek of VVV bij jou in de buurt! In het programmamagazine vind je onder andere een overzicht van alle activiteiten waaraan je kunt deelnemen tijdens de WetenWeek van 17 t/m 24 oktober.

Onmisbaar: het WetenWeek programmamagazine
In het programmamagazine vind je een overzicht van activiteiten rond het thema "Topje van de IJsberg". En dat niet alleen! Het magazine staat vol spannende artikelen. Bovendien bevat het een kortingsbon en een wedstrijd waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Het programmamagazine is gratis verkrijgbaar bij onder andere bibliotheken, musea, VVV-kantoren, universiteiten, scholen en de deelnemende organisaties.

Wat is de WetenWeek?
Door heel Nederland openen onder andere universiteiten, sterrenwachten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud. Jaarlijks maken ruim 250.000 kinderen en volwassenen tijdens de WetenWeek kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en techniek. Iedereen kan deelnemen aan workshops, demonstraties, proefjes, lezingen, experimenten enzovoort. De meeste activiteiten zijn gratis.

Topje van de IJsberg
De WetenWeek heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar besteedt de WetenWeek aandacht aan klimaatverandering. Dàt het klimaat verandert, is wel duidelijk. Als we geen drastische maatregelen treffen, smelten de ijskappen en stijgt de zeespiegel. Daar willen we samen met jullie iets aan doen! Het thema van dit jaar luidt daarom 'Topje van de IJsberg', in het kader van het Internationaal Pooljaar.

Veelal gratis activiteiten
Tijdens de WetenWeek komen bezoekers spelenderwijs in aanraking met allerlei wetenschapsgebieden en de invloed die deze uitoefenen op de samenleving. Verschillende (onderzoeks)instellingen in heel Nederland organiseren uiteenlopende activiteiten. Dit jaar organiseert museum en sterrenwacht Sonnenborgh de workshop 'IJspret op expeditie', waarin je ontdekt hoe je een expeditie naar de Noordpool overleeft. Bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) meet je wat jouw bijdrage aan het broeikaseffect is en Universiteit Leiden laat je zien welke gevolgen de opwarming van de aarde voor jou heeft. En dat is nog maar een kleine greep uit de honderden activiteiten waaraan je kunt deelnemen!

Partners
De WetenWeek wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Partners van de WetenWeek 2007 zijn de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Internationaal Pooljaar (IPY), Zo Zit Dat, Z@pp, Bureau TOP, VSC, Kennislink en NEMO.


- Einde persbericht -





http://www.wetenweek.nl