LLiNK

Rotterdam, 26 september 2007


- PERSBERICHT -

Grenzeloos idealisme in Aanpakken & Wegwezen

Woensdag 17 oktober start LLiNK met het tweede seizoen van Aanpakken & Wegwezen. Hierin wordt een nieuwe groep bevlogen mensen gevolgd die Nederland verlaten om elders in de wereld een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Elke aflevering vertelt een ander verhaal, en laat zien hoe de hoofdpersonen alles op zetten om hun project van de grond te krijgen. Aan goede ideeën is geen gebrek, maar lukt het de idealisten ook hun plannen te realiseren? En hoe reageren de mensen ter plaatse op de ondernemende Nederlanders? Je ziet het in Aanpakken & Wegwezen, vanaf 17 oktober iedere woensdag om 22.50 uur bij LLiNK op Nederland 2.

In de eerste aflevering volgen we Wieke en Holger uit Almere, die hun perfecte leventje opgeven om kinderen uit de sloppenwijken van Manilla te helpen. Veel kinderen in de Filippijnse hoofdstad leven letterlijk op de vuilnisbelt, op zoek naar afval dat nog wat geld oplevert. Wieke en Holger proberen het leven van deze allerjongsten een beetje beter te maken. Wieke gaat aan de slag als huisarts in een kinderdagopvang en Holger wil een studiecentrum opzetten voor kinderen uit de sloppenwijken.

In andere afleveringen maken we o.a. kennis met ecologiestudenten Dieter, Coen en Sylvia. Zij gaan naar Zuid-Afrika om de lokale boeren het belang te laten inzien van de spekboom. Ook volgen we André, een Zeeuwse verkoper van fietsonderdelen, die naar Moldavië verhuist voor de liefde én om gehandicapte kinderen van aangepaste fietsen te voorzien. Stuk voor stuk mooie initiatieven, maar of de lokale bevolking op al die bemoeienis zit te wachten?

Kleinschalige projecten opzetten is populair. Zo krijgt NCDO steeds meer subsidieaanvragen. Het LLiNK programma Aanpakken & Wegwezen haakt in op deze trend. Maar LLiNK is daarin niet alleen. Steeds meer organisaties omarmen kleinschalig idealisme. Zo start het vrouwenblad Margriet dit najaar met 'Margriets Betere Wereld': een platform waarop idealisten een jaar lang de mogelijkheid krijgen om aandacht te vragen voor hun project. LLiNK maakt over een van deze mooie projecten een speciale aflevering van Aanpakken & Wegwezen.

Kijkers kunnen ook zelf aan de slag met het realiseren van hun dromen voor een betere wereld. Op www.llink.nl wordt in 10 stappen uitgelegd wat je als praktisch idealist kunt doen als je zelf een project wilt opzetten.

Aanpakken & Wegwezen is vanaf 17 oktober elke dinsdag om 22.50 uur te zien op Nederland 2. Aanpakken & Wegwezen is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zend uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie,

LLiNK