Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Aviodrome in de herfstvakantie: 'bouw je eigen vliegtuig' en ontdek 'het topje van de ijsberg'

Lelystad, 3 oktober 2007 - In de herfstvakantie, van 13 t/m 28 oktober, staat het familie-luchtvaartpark Aviodrome op Luchthaven Lelystad in het teken van een bijzondere activiteit voor kinderen: 'Bouw je eigen vliegtuig'. Alle kinderen kunnen dan kennismaken met diverse vormen van (vliegtuig-)modelbouw. Daarnaast organiseert de Aviodrome in de herfstvakantie een creatief proevencircuit voor kinderen in het kader van de WetenWeek.

Samen met ervaren begeleiders kunnen kinderen knutselen en bouwen aan vliegtuigmodellen van onder andere balsahout, plastic en karton. Ze kunnen vliegende en niet-vliegende modellen bouwen; bouwplaten, plastic en hout gebruiken; alles is mogelijk!

Het 'topje van de ijsberg'

Van 17 t/m 24 oktober, midden in de herfstvakantie, kunnen alle kinderen met spectaculaire lucht- en ruimtevaartproeven in de Aviodrome meedoen aan de 'WetenWeek' van de Stichting Weten. Deze proeven zijn georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Het thema van deze WetenWeek is 'het topje van de ijsberg', waarbij aandacht wordt besteed aan klimaatveranderingen en de invloed daarvan op de aarde.

Onder begeleiding van de medewerkers van het NRM en het NLR kunnen de kinderen hun eigen kleine satelliet van karton bouwen, zonnecelexperimenten uitvoeren, satellietbeelden bekijken en er wordt een uitleg gegeven over de werking van windmolens. Kinderen die aan alle proeven meedoen krijgen een memorystick met informatie.

Demonstraties

In het laatste weekend van de herfstvakantie, op 27 en 28 oktober zijn alle volwassen en jeugdige modelbouwers van harte welkom, om bij de Aviodrome hun vliegtuigmodellen te demonstreren aan het publiek. Iedereen die zijn model wil laten zien aan het publiek, wordt uitgenodigd om dat dit weekend te doen als afsluiting van het thema 'bouw je eigen vliegtuig'. Er is een expositie en er kunnen bouw- en (beperkt) vliegdemonstraties gegeven worden. Individule deelnemers en modelbouwclubs die zich voor dit weekend willen aanmelden, kunnen dat doen via info@aviodrome.nl.

Informatie

Meer informatie over het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76 (25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome vindt u aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad en is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl