Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Inloopavond N 210 op woensdag 17 oktober

Op woensdag 17 oktober 2007 vindt tussen 19.30 uur en 21.15 uur een inloopavond plaats in zalencentrum Amicitia aan het Raadhuisplein 1 in Lekkerkerk. Tijdens de avond kunnen geïnteresseerden op ieder moment binnenlopen om zich te informeren over allerlei zaken die spelen rondom de aanleg van de nieuwe N 210.

Het thema van de inloopavond is `techniek'. Aan de hand van tekeningen en foto's van onder andere het aangelegde meetvak worden bezoekers geïnformeerd over de aanleg van de nieuwe weg. Zowel medewerkers van de provincie Zuid-Holland als van aannemer Ballast Nedam zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de techniek, maar ook over de aanpak en de laatste stand van zaken.

Meetvak

Gedurende de afgelopen zomerperiode is ter hoogte van KM 10,2 nabij de kruising met de Zuidbroekse Opweg het zogeheten meetvak voor de nieuwe N210 aangelegd.

Aansluitend aan dit meetvak wordt nu verder gewerkt in de richting van Bergambacht. Tot eind december 2007 zullen de werkzaamheden zich toespitsen op het gedeelte tussen de Zuidbroekse Opweg en het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland. De werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn onder andere het bouwen van de nieuwe parallelweg, de nieuwe hoofdrijbaan en diverse betonnen kunstwerken (bruggen, fietstunnel).

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in een vrije strook van ca. 30 m. ten zuiden van de huidige N210. Op diverse locaties aan de huidige N210 zullen er tijdelijke in- en uitritten worden gemaakt, zodat bouwverkeer op het werkterrein kan komen.

Grote voordeel van het bouwen in de vrije strook van 30 m. is dat er vooralsnog geen omleidingen voor het huidige verkeer benodigd zullen zijn. Ook het Openbaar Vervoer en de diverse nooddiensten kunnen blijven maken van de huidige N210.

Wel is het noodzakelijk ter plaatse van de werkzaamheden tijdelijk een snelheidsbeperking in te stellen. Vanwege het in- en uitvoegende bouwverkeer is het voor de veiligheid van autoverkeer, vrachtverkeer, landbouwverkeer en fietsers noodzakelijk de snelheid te verlagen, namelijk naar 50 km/u op de hoofdrijbaan en 30km/u op de parallelweg.

Meer informatie

Meer informatie over de N210is te vinden op www.n210.nl Via de website kunnen ook vragen worden gesteld en kan men zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.