Gemeente Beek


Met vruchten en zaden op reis

Met een reistasje op zoek naar de geheimen van vruchten en zaden in het bos en langs het veld

in en rond Plinthos te Daniken op woensdagmiddag 17 oktober 2007

Woensdag 17 oktober a.s. organiseert Het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek de natuurspeurtocht Met vruchten en zaden op reis. Deze begint om 14.00 uur, duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats in centrum Plinthos en in Daniken.

Met vruchten en zaden op reis.

De natuur komt weer in de ban van de herfst. Paddestoelen schieten uit de grond en bomen en struiken laten hun eerste herfstkleuren zien. Appels en peren zijn rijp en worden volop geoogst. Ook in het bos zijn al veel vruchten en zaden. Veel dieren profiteren hiervan door deze te verzamelen voor de winter. Maar ook mensen krijgen vaak de kriebels en willen in het najaar de natuur in om te genieten van de mooie kleuren, fijne geuren en om van alles te verzamelen.

Kinderen tot twaalf jaar oud kunnen, samen met een volwassene, in de bovenverdieping van centrum Plinthos terecht voor enkele speelse activiteiten rondom de geheimen van vruchten en zaden. Daarna krijgen ze een reistas mee om in het bos en langs velden zelf op zoek te gaan naar vruchten en zaden. In de tas zit een reisboekje met de routebeschrijving en opdrachten en ook de spulletjes die ze onderweg nodig hebben.

Helaas is de route niet geschikt voor wandelwagens.

De kosten zijn EUR 1,- per kind.

Vooraf aanmelden door te bellen op dinsdag, woensdag en donderdag: 046 475 84 23 of via e-mail: info@cnme-wm.org.

Centrum Plinthos te Schinnen, vlakbij Geleen, bereiken met:
* Openbaar vervoer
Vanaf station Geleen-Oost de spoorwegovergang Danikerstraat nemen en de weg volgen tot Daniken 1.

* Eigen vervoer
A76 afslag Geleen-Beek; richting Munstergeleen/Schinnen; na spoorwegovergang 2e straat re, Daniken; na 200 m aan de linkerkant, parkeren voor de gerestaureerde steenfabriek.