Gemeente Roermond

Limburg in ban van Cattentoren!

Poster cattentoren Volgende week ontvangt elke Limburger via huis-aan-huis-blad De Trompetter een paginagrote advertentieposter van de Cattentoren. Onder andere hiermee hopen Stichting Rura, eigenaar van het bouwwerk, en de Gemeente Roermond te bereiken dat op woensdag 17 oktober a.s. massaal wordt gekeken naar het tv-programma BankGiro Loterij Restauratie (21.25 uur, Ned. 2, AVRO) en mensen stemmen op de Cattentoren, die als enige project in Limburg meedingt naar de hoofdprijs van 1 miljoen euro!

"Het is de bedoeling dat heel Limburg de komende tijd vol hangt met deze advertentieposter", aldus een enthousiaste Leen van Marion van Stichting Rura. Mensen, die de advertentieposter zichtbaar ophangen achter hun raam, maken ook nog eens kans op een geweldige prijs van 1000,- aan aankoopcheques, te besteden bij het Designer Outlet Roermond! De advertentie-poster kan tevens worden gedownload via www.roermond.nl (kijk voor meer informatie en de verdere actievoorwaarden op genoemde site).

In een wervelende strijd dingen veertien monumenten uit heel Nederland mee naar vier plekken in de finale, die op woensdag 31 oktober a.s. wordt uitgezonden. Op 17 oktober 2007 komt de Cattentoren op tv. Onder het motto 'Laat je horen voor de Cattentoren' wordt iedereen (en dan vooral de Limburgers) opgeroepen te stemmen. Er kan vanaf het moment van uitzending tot 22 oktober a.s. worden gestemd door middel van sms of telefoon. Bel naar 0909 8880 of sms 'MUUR' naar 7227 (60 cent per oproep).

Naast deze posteractie heeft de gemeente in samenwerking met Stichting Rura een groot spandoek opgehangen aan de gevel van het stadhuis op de Markt in Roermond. Ook zijn her en der in de gemeente een zestal grote publexborden neergezet met daarop informatie over het grote tv-spektakel. Voor de uitgaande post heeft de gemeente speciale enveloppen laten bedrukken met daarop het logo en een oproep tot stemmen. Datzelfde bericht is ook tijdelijk toegevoegd aan uitgaande e-mailberichten. Radiospotjes, een banner op de L1-site en een filmpje op de website YouTube maken de promotieactie voor de Cattentoren compleet.

Stichting Rura wil met de hoofdprijs de Roermondse stadsmuur uit 1380 ontgraven en restaureren en het Heksenhuuske opnieuw opbouwen. Het plan van de Stichting Rura sluit aan bij plannen van de Gemeente Roemrond om de noordelijke vestingwerken beter in beeld te brengen. "En nu hopen dat heel Limburg in de ban komt van de Cattentoren en gaat stemmen op dit enige Limburgse monument in het AVRO tv-programma!", aldus Van Marion! Publicatiedatum: 08.10.2007 Bijgewerkt: 08.10.2007