PERSUITNODIGING Roadshow digitale schoolborden

08/10/2007 15:56



Kennisnet ICT op school



PERSUITNODIGING Roadshow digitale schoolborden

Geachte redactie,
Wij nodigen u uit om mee te touren met de Roadshow digi-borden! Op 17 oktober is de aftrap van de Roadshow en krijgt u de kans mee te rijden in een originele ouderwetse schoolbus. In deze bus zitten docenten die met digitale schoolborden werken, leveranciers van digi-borden en medewerkers van Kennisnet Ict op school, om u te informeren over alles op het gebied van digi-borden! Daarnaast zal er gediscussieerd worden over een tweetal stellingen: Het beroep van leraar wordt aantrekkelijker door het digibord; Vooral leerlingen zouden het digbord moeten gebruiken

Eindbestemming is de Pabo in Eindhoven, waar de eerste bijeenkomst plaats zal vinden. U bent hierbij van harte welkom! De Roadshow biedt scholen de kans om demonstraties bij te wonen van verschillende, in Nederland leverbare digitale borden. De Roadshow is bedoeld voor directeuren, leerkrachten en ict-coördinatoren uit het primair -en voortgezet onderwijs. Tijdens de bijeenkomst geven ervaringsdeskundigen demonstraties van tien verschillende digitale borden. Zij laten zien wat de mogelijkheden en toepassingen van het bord zijn. Ook wordt een duopresentatie gegeven door een docent die gebruikt maakt van een 'ouderwets' schoolbord, en een docent die gebruik maakt van een digitaal schoolbord. De deelnemers kunnen in relatief weinig tijd veel borden bekijken. Ook ziet men hoe de digitale schoolborden door mensen uit de praktijk worden gebruikt. Ict-coördinatoren, directeuren en leerkrachten kunnen zo in de praktijk zien welke digitale schoolborden er zijn. Op deze manier probeert Kennisnet Ict op school het keuzeproces bij de aanschaf te vergemakkelijken. Data, tijd en locatie
Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn op de eerste bijeenkomst van de Roadshow digi-borden. Deze vindt plaats op 17 oktober 2007, van 13.30 uur tot 16.30 uur, op de Pabo Fontys Hogeschool in Eindhoven, De Lismortel 25. Om 12.00 uur vertrekt de bus vanaf de Pabo, en zal om 13.00 uur weer terug keren. Indien u hierbij niet aanwezig kunt zijn, bent u van harte welkom op een van de andere bijeenkomsten. De Roadshow trekt namelijk door het hele land:

24 oktober, Pabo Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
7 november, Pabo Hogeschool Domstad, Utrecht
28 november, Van der Valk Hotel, Goes
12 december, Martiniplaza, Groningen
Aanmelden en vragen
Indien u aanwezig wilt zijn bij de eerste of een van de andere bijeenkomsten digitale schoolborden, kunt u zich vóór 10 oktober aanmelden bij Richard de Jong r.dejong@kenict.org, (079) 329 65 15 (Adviseur ICT Voorzieningen). Ook met eventuele vragen kunt u bij hen terecht.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ictopschool.net/infrastructuur/roadshow