Gemeente Roermond

Internationale virtuozen spelen samen in het Stedelijk Museum Roermond

Speciaal voor het Cuypersjaar is het concertprogramma van het Stedelijk Museum Roermond uitgebreid met drie woensdagavonden. Tijdens dit tweede bijzondere Cuypers Kamerconcert op woensdag 17 oktober wordt de muziek verzorgd door drie internationale toptalenten. Julien Dieudegard (viool), Nathan Braude (altviool) en Martin Smith (cello) zullen tijdens deze avond werk van Mozart, Martinu, Handel en Ysaye ten gehore brengen.

De Franse violist Julien Dieudegard (1978) werd, na zijn studies met Clara Bonaldi in het conservatorium van Versailles (CNR de Versailles), op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het Conservatorium van Parijs (CNSM de Paris). Julien is Laureaat van meerdere internationale wedstrijden waaronder het Georges Prêtre in Douai, Romanini in Brescia en het Jószef Szigeti in Budapest.

De jonge Belgische/Israëlische violist Nathan Braude (1984) is winnaar van de tweede prijs tijdens het 11th international Brahms Competition in Oostenrijk. Hij gaf concerten in Noord- Amerika, België, Nederland, Zwitserland, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Op 21 jarige leeftijd won hij de auditie voor altviolist bij het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht.

De Australische cellist Martin Smith, begon zijn cello studies op 8-jarige leeftijd met Susan Blake en Uzi Wiesel aan het conservatorium van Sydney. Martin heeft als solist de gehele wereld rondgereisd. Tijdens recente optredens speelde hij o.a. samen met het Plymouth Symphony, het lOrchestre de Chambre de Lyon en gaf hij een tournee in Denemarken met het Esbjerg Ensemble.

Het concert wordt gehouden op woensdag 17 oktober van 20.00 tot 21.15 uur. Tijdens deze avond zullen de drie virtuozen samen voor u werk spelen van Mozart, Martinu, Handel en Ysaye. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 19.30 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert. Het programma van deze avond kunt u hier opvragen.

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans projectontwikkeling & Management BV Publicatiedatum: 09.10.2007 Bijgewerkt: 09.10.2007