Mondiale topfunctionarissen over economische hoofdthema's Rotterdam

09/10/2007 17:16



Economic Development Board Rotterdam



Zestien topadviseurs uit de gehele wereld houden 17, 18 en 19 oktober a.s. onder leiding van Ruud Lubbers een conferentie die uitmondt in adviezen en aanbevelingen aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam over drie economische hoofdthema's van de stad. De International Advisory Board (IAB) Rotterdam is de internationale equivalent van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR). De leden van dit gezaghebbende internationale adviesorgaan van het college van B? adviseren vanuit hun expertise en ervaring vanuit de hele wereld over de kansen voor de versterking van de economische ontwikkeling van Rotterdam.

Er staan drie hoofdthema's op de agenda van de driedaagse conferentie. Allereerst is dat Intercultural city, of het antwoord op de vraag: Hoe wordt Rotterdam, door vergaande samenwerking tussen bevolkingsgroepen, de leidende interculturele stad van Europa? Het tweede thema is Water, of beter: Hoe kan Rotterdam, onder andere in het licht van de klimaatverandering, water benutten voor economische groei? Het derde thema is eveneens van eminent belang voor Rotterdam: New cooperation models. Rotterdam is zich er zeer bewust van dat nieuwe (publiek-private) samenwerkingsverbanden onmisbaar zijn bij de ontwikkeling van stad en regio. De hoofdvraag tijdens de IAB-conferentie is: op welke manier en met wie moet Rotterdam optimaal samenwerken om de bereikbaarheid van Rotterdam (versneld) te verbeteren? Op elk van deze thema's formuleert de IAB gedurende de conferentie adviezen en aanbevelingen, die aan het einde van de conferentie worden aangeboden aan burgemeester Opstelten.

De IAB komt voor het vierde jaar bijeen in Rotterdam. De belangrijkste uitkomst uit de conferentie in 2006 was het advies aan Rotterdam zich te ontwikkelen tot een wereldhoofdstad van CO2-vrije energie, hetgeen leidde tot de start van het Rotterdam Climate Initiative en de toetreding van Rotterdam als een van de 40 wereldsteden tot het Clinton Climate Initiative. De IAB bestaat uit 16 leden en 5 oud-leden, IAB-leden die na het bijwonen van drie conferenties terugtreden en plaats maken voor nieuwe leden die met een frisse blik Rotterdam van advies dienen.





http://www.iabrotterdam.com