Ingezonden persbericht


Persbericht en uitnodiging
Frank Rijkaard introduceert Teaming in Nederland

Frank Rijkaard is op woensdag 17 oktober in Utrecht voor de lancering van Teaming, een nieuw liefdadigheidsinitiatief. Om Teaming in Nederland een vliegende start te geven leggen initiator Jil van Eyle, ambassadeur Frank Rijkaard en ondernemer en sponsor Salem Samhoud uit wat Teaming is en waarom zij hopen dat Nederland Teaming massaal omarmt. Dat zal gebeuren tijdens een persconferentie in Utrecht op woensdag 17 oktober 2007 van 13.00 tot 14.00 uur. Teaming is een concept dat structurele inkomsten voor goede doelen in het algemeen genereert. Het idee van Teaming is eenvoudig: door microdonaties bij elkaar te leggen kunnen macro-effecten bereikt worden en kunnen velen geholpen worden met weinig inspanning.

Wat is Teaming?
Teaming binnen een bedrijf houdt in dat iedere werknemer die dat wil 1 euro van zijn of haar maandelijkse nettosalaris doneert aan een goed doel. Vervolgens stuurt het bedrijf de donatie door naar een rekening en draagt zorg voor de maandelijkse overschrijving. Gezamenlijk kiezen de medewerkers een goed doel. Teaming is dus geen organisatie, zamelt zelf geen fondsen in en raadt geen goede doelen aan. Teaming is niet meer en niet minder dan een idee om de wereld een beetje te verbeteren.

Hoe is Teaming ontstaan?
Jil van Eyle, woonachtig te Barcelona, succesvol zakenman en econoom bracht juist een boek uit over teamwork toen zijn dochter Monica geboren werd met een ernstige handicap. Daardoor kwam hij in contact met vele hulpverlenende instanties, vol energieke mensen met goede bedoelingen, maar onervaren in het werven van fondsen. Om die instanties in contact te brengen met het bedrijfsleven, waar op microniveau vaak animo is om iets te doen, maar men vaak niet weet waar te beginnen, bedacht van Eyle het concept van Teaming.

Teaming in Nederland
Sindsdien zet van Eyle zich in voor de wereldwijde groei van Teaming, en met succes. In Spanje, Mexico en Argentinië is het aantal bedrijven dat aan Teaming doet het afgelopen jaar explosief gestegen. En de vonk is overgeslagen naar Nederland. Het adviesbureau &Samhoud kwam via haar Spaanse kantoor in contact met Teaming en ondernemer Salem Samhoud voelde zich er direct door gegrepen. Daarom staat het bureau Teaming sinds dit voorjaar financieel en organisatorisch ter zijde. Ook de medewerkers zijn enthousiast. Zij doen aan Teaming en hebben ervoor gekozen om Right to Play te steunen, een humanitaire organisatie die sport en spel inzet om de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld te verbeteren. Daarom introduceren Salem Samhoud, Jil van Eyle en Frank Rijkaard, trainer van FC Barcelona en één van de eerste supporters, Teaming in Nederland, op 17 oktober.

Teaming en Frank Rijkaard
Ambassadeur Frank Rijkaard lanceert Teaming door in aanwezigheid van pers en genodigden te vieren dat de eerste Nederlandse organisaties met Teaming zijn begonnen. Jil van Eyle is zijn persoonlijk assistent bij FC Barcelona en via hem leerde Frank Rijkaard Teaming kennen. Als geen ander weet de voetbalcoach hoe een groep kan bereiken wat voor een individu onmogelijk is. Bovendien kreeg hij als BN'er geregeld verzoeken tot steun van goede doelen en dat zorgde voor dilemma's: "Je kunt niet overal tegelijk zijn en ieder goed initiatief steunen. Dat dacht ik, totdat Teaming op mijn pad kwam. Immers, groepen die aan Teaming doen bepalen zelf hun goede doel. Door Teaming te bevorderen kan ik al die doelen tegelijk helpen."


---



Ingezonden persbericht