22e editie WetenWeek van start

15/10/2007 10:00



Projectbureau WetenWeek



Op woensdag 17 oktober gaat de 22e editie van de WetenWeek van start. Dit jaar besteedt de WetenWeek aandacht aan klimaatverandering. Dàt het klimaat verandert, is wel duidelijk. Als we niet onmiddellijk actie ondernemen, smelten de ijskappen en stijgt de zeespiegel. Daar willen wij samen met jullie een stokje voor steken! Het thema van dit jaar luidt daarom 'Topje van de IJsberg', in het kader van het Internationaal Pooljaar.

WetenWeek 2007: alles weten over het klimaat
Van 17 tot en met 24 oktober 2007 verkennen kinderen en volwassenen de fascinerende wereld van wetenschap en techniek tijdens de WetenWeek, hét jaarlijkse landelijke wetenschap- en techniekfestival. Door heel het land openen (onderzoeks)instellingen hun deuren die de rest van het jaar gesloten blijven. Bezoekers komen tijdens de WetenWeek spelenderwijs in aanraking met allerlei wetenschaps- en techniekgebieden en de invloed die deze uitoefenen op de samenleving. Je kunt tijdens de WetenWeek (veelal gratis) deelnemen aan onder meer experimenten, demonstraties, rondleidingen, games en nog veel meer.

Wat is er te doen?
Tijdens de WetenWeek zijn er allerlei spannende dingen te doen. Verschillende (onderzoeks)instellingen in heel Nederland organiseren uiteenlopende activiteiten. De Technische Universiteit Delft organiseert 'ijzige experimenten en hartverwarmende, energieke workshops', bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN) kun je zelf aan de slag met zonnecellen of een eigen broeikastje maken en Volkssterrenwacht 'Burgum' in Friesland laat zien dat het zichtbare heelal slechts het topje van de ijsberg is. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van het totale aanbod aan activiteiten! Ga voor een overzicht van activiteiten en nog veel meer naar www.wetenweek.nl.

Wat doe jij aan de klimaatverandering?
'Click for the Climate', oftewel 'CliClim' is onderdeel van de WetenWeek. Bij CliClim doe je online een belofte om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen tijdens de WetenWeek. Doe mee en help de klimaatverandering tegen te gaan! Ga voor meer informatie naar www.wetenweek.nl.

Partners
De WetenWeek wordt georganiseerd onder auspiciën van Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Partners van de WetenWeek 2007 zijn de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Internationaal Pooljaar (IPY), Zo Zit Dat, Z@pp, Bureau TOP, VSC, Kennislink en NEMO.





http://www.wetenweek.nl