Ingezonden persbericht


Wij nodigen u uit om mee te touren met de Roadshow digi-borden! Woensdag 17 oktober a.s. om 12.00 uur is de aftrap van de Roadshow. U krijgt de kans mee te rijden in een originele ouderwetse schoolbus. In deze bus zitten docenten die met digitale schoolborden werken, leveranciers van digi-borden en medewerkers van Kennisnet Ict op school, om u te informeren over alles op het gebied van digi-borden. Daarnaast wordt gediscussieerd over een tweetal stellingen:
- Het beroep van leraar wordt aantrekkelijker door het digibord;
- Vooral leerlingen zouden het digibord moeten gebruiken in de les.

Opstapplaats: 12.00 uur aan de Pabo Fontys Hogeschool in Eindhoven. Adres: De Lismortel 25. De rit duurt zo'n 45 minuten. Vanaf 13.30 uur start het middagprogramma voor deelnemers en duurt tot 16.30 uur. Na de opening kunnen deelnemers een drietal workshops volgen waar verschillende digiborden worden gedemonstreerd. De middag wordt afgesloten met een hapje en drankje. Bijna 100 deelnemers hebben zich reeds aangemeld voor de middag dus het belooft een inspirerende dag te worden.

De Roadshows
De Roadshow biedt scholen de kans om demonstraties bij te wonen van verschillende, in Nederland leverbare digitale borden. De Roadshow is bedoeld voor directeuren, leerkrachten en ict-coördinatoren uit het primair- en voortgezet onderwijs. Tijdens de bijeenkomst geven ervaringsdeskundigen demonstraties van tien verschillende digitale borden. Zij laten zien wat de mogelijkheden en toepassingen ervan zijn. Ook wordt een duopresentatie gegeven door een docent, die gebruikt maakt van een 'ouderwets' schoolbord en een docent, die gebruik maakt van een digitaal schoolbord. De deelnemers kunnen in relatief weinig tijd veel borden bekijken. Ook ziet men hoe de digiborden door praktijkmensen worden gebruikt. Zo probeert Kennisnet Ict op school het keuzeproces bij de aanschaf te vergemakkelijken. De Roadshow trekt dit jaar nog door het hele land. Voor informatie zie www.ictopschool.net/infrastructuur/roadshow.