Nederlands bedrijfsleven aan de start ROTC YP

16/10/2007 10:54



Stichting Race Of The Classics



Morgen, woensdag 17 oktober vertrekken zestien teams, bestaande uit ruim 400 ambitieuze en jonge professionals die actief zijn binnen kaders van multinationale organisaties, vanuit de Veerhaven in Rotterdam voor de Race of the Classics for Young Professionals (ROTC YP). Rond het middaguur liggen de schepen voor de Erasmusbrug om koers te zetten naar het Engelse Lowestoft. Dag en nacht wordt er gestreden met als doel het bevorderen van de interactie onder jonge professionals die aan het begin van hun carrière staan. Een unieke kans om in een informele en sportieve omgeving collega's onder de loep te nemen.

De ROTC YP is in een jaar tijd uitgegroeid tot een platform voor Young Professionals. Een plek waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten, de dialoog aangaan én ideeën uitwisselen. De ROTC YP creëert zo het nieuwe 'girls and boys network', een netwerk voor BV Nederland. De Young Professional-dag die Twynstra Gudde op 6 september organiseerde rondom het thema Hoe Snel Kun Je Hard Gaan, vormt hier een onderdeel van. De Tweede Kamer zal dit pamflet, waarin de leervoorkeuren van de huidige generatie jong werkenden zijn opgesteld, aannemen tijdens de start aanstaande woensdag 17 oktober.

Deelnemers
ABN Amro - Ahold - AKD Prinsen Van Wijmen - Baker & McKenzie - BDO - Ministerie van Economische Zaken - Ernst & Young - Koninklijke Marine - KPMG - Loyens & Loeff - Nuon - Rabobank - Shell - Twynstra Gudde - Unilever - Van Lanschot

De vloot
De ROTC YP is een bijzonder evenement. De talenten van de toekomst strijden op de mooiste schepen uit de historie. De vloot bestaat uit 17 klassieke zeilschepen met een totale lengte van 0.7 kilometer. Het vertrek van deze vloot levert doorgaans prachtige beelden op. 17 Authentieke schepen hijsen de zeilen terwijl op de achtergrond 'de Zwaan' tegen de horizon staat. 400 Jaar na de geboorte van Michiel de Ruyter is de Maas het toneel voor het Nederlandse maritieme erfgoed.

De oversteek
De sfeervolle Rotterdamse Veerhaven is op 17 oktober het startpunt voor de Race. Vanaf 9.00 uur gaan de deelnemers aan boord. Om 11.00 uur vindt de kick-off plaats in Sociëteit De Maas, waar Tweede Kamerlid Marjo van Dijken de ROTC YP officieel zal openen. De vloot vaart rond 12.00 uur uit om zich klaar te maken voor de start. Middels een drietal sprintetappes, welke zowel 's nachts als overdag gevaren worden, bereikt de vloot op 18 oktober de haven van Engelands meest oostelijk gelegen punt Lowestoft. Na een korte stop zet de vloot in de middag van 19 oktober zeil richting IJmuiden. Op zondag 21 oktober gooit de ROTC YP voor het laatst de trossen uit in Amsterdam. Volg de Race via www.rotcyp.nl

Noot