Gemeente Goes

Officiële opening meldpunt 'Achter de voordeur'

Op woensdag 17 oktober 2007 vindt in het Stadskantoor van Goes om 16.00 uur de officiële opening van het meldpunt Achter de voordeur plaats.

Het meldpunt `Achter de voordeur' is op 1 september jl. al van start gegaan met als doel om stille armoede en vereenzaming in Goes tegen te gaan. Twee coördinatoren van het meldpunt zorgen voor de eerste opvang, het beantwoorden van vragen en fungeren als wegwijzer voor mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste sociale voorzieningen.
Aan maatschappelijke organisaties in Goes is gevraagd alert te zijn op stille armoede `achter de voordeur'. Om het project kracht bij te zetten heeft het Platform Arme Kant deze maatschappelijke organisaties gevraagd om een convenant te ondertekenen waarin ze verklaren bereid te zijn om zich actief in te zetten tegen sociale uitsluiting, tegen armoede en tegen vereenzaming. Het getekende convenant treedt met de officiële opening van het meldpunt in werking.

Programma:
16.00 uur

Welkomstwoord en toelichting op het project door wethouder Rinus Dieleman (Goes)
16.15 uur

Toelichting op het convenant door voorzitter van het Platform Arme Kant Goes, Koos Louwerse
16.25 uur

Samenwerking gemeente Noord-Beveland door wethouder Kees van der Weele (Noord-Beveland)
16.35 uur

Officiële opening van het meldpunt `Achter de voordeur', bekendmaking van het telefoonnnummer en e-mailadres van het meldpunt en inwerkingtreding van het convenant
16.40 uur

Afsluiting met hapje en drankje