Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nieuwe afbouwkeuren bieden zakelijke markt zekerheid en duidelijkheid

Veenendaal, 17 oktober 2007. Vandaag presenteert stichting Afbouwkeur drie nieuwe keurmerken voor de afbouwsector: Stuckeur, Vloerkeur en Plafond & Wandkeur. Deze drie keurmerken komen in plaats van de drie bestaande Erkenningsregelingen in de afbouw (Erkenningsregeling voor het stukadoors- en afbouwbedrijf, het vloeren- en terrazzobedrijf en het plafond- en wandmontagebedrijf). De keurmerken richten zich in het bijzonder op de bediening van de zakelijke markt. De eisen die voorheen gericht waren op de particuliere markt zijn ondergebracht in NOA-Afbouwgarantie. Daarmee heeft een fundamentele wijziging plaatsgevonden in de Erkenningsregelingen in de Afbouw.

Stichting Afbouwkeur, die de regeling beheert en uitvoert, toont op woensdag 17 oktober de keurmerken voor het eerst aan de zakelijke opdrachtgevers. Veel zakelijke opdrachtgevers van Erkende bedrijven worden deze week verrast met een taart met de nieuwe logo's van de keurmerken. "Stuckeur, Vloerkeur en Plafond & Wandkeur zijn erg belangrijk voor de branche. Zij bieden opdrachtgevers de zekerheid dat bedrijven die het wettelijk beschermde logo voeren, voldoen aan de eisen van de Erkenningsregeling. De drie nieuwe keurmerken bieden opdrachtgevers daarom meer duidelijkheid," aldus Loek den Nijs, voorzitter van de stichting Afbouwkeur.

Een onderneming die in aanmerking wil komen voor één van de drie keurmerken moet aan bedrijfsmatige en technische eisen voldoen. Het betreft onder andere eisen op het gebied van de wet ketenaansprakelijkheid, offertes, meer- en minderwerk, klachtenadministratie, Arbo en Milieu, bedrijfsorganisatie, opleiding en uitvoering van de werkzaamheden volgens geldende normen en richtlijnen. Stichting Afbouwkeur controleert of alle aangesloten bedrijven hieraan voldoen en beheert de erkenningsregelingen. Het onafhankelijke Bureau Providius voert de controles uit in opdracht van de stichting.

Den Nijs: "Met Stuckeur, Vloerkeur, Plafond & Wandkeur, de invoering van de procescertificering KOMO-Afbouw in 2005 en de NOA-Afbouwgarantie voor de particuliere markt in 2007 is het kwaliteitshuis van de afbouwsector voltooid. Stichting Afbouwkeur staat echter niet stil. De komende jaren gaan we nieuwe initiatieven ontwikkelen op het gebied van kwaliteitsbeleid." Stichting Afbouwkeur gaat de drie keurmerken de komende maanden met een grootschalige reclamecampagne onder de aandacht brengen van de markt. Alle deelnemende bedrijven hebben een promotiepakket ontvangen, waarmee zij zich in de markt kunnen onderscheiden.
- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie,