Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER Herman VAN ROMPUY

WERELDDAG TEGEN EXTREME ARMOEDE

WOENSDAG 17 OKTOBER OM 9 u 30 (ZAAL 3 ­ KAMER)

KAMERVOORZITTER HERMAN VAN ROMPUY NEEMT DE SOLIDARITEITSOPROEP TEGEN ARMOEDE IN ONTVANGST

Kamervoorzitter Herman Van Rompuy ontvangt op 17 oktober 2007 om 9 u 30 afgevaardigden van organisaties die samenwerken in de campagne "Extreme armoede uitbannen, een weg naar vrede".
Op deze Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede overhandigen zij aan de Kamervoorzitter de solidariteitsverklaringen van burgers, organisaties en overheden.
De delegatie bestaat uit mensen die het leven in armoede kennen en hun bondgenoten.

De wereldwijde oproep tot solidariteit wordt in België gedragen door : Amnesty International, ATD Vierde Wereld België, de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, Luttes Solidarités Travail en Entraide et Fraternité / Vivre Ensemble.

De oproep vraagt alle burgers om solidair te zijn met hen die zich dagelijks verzetten tegen miserie en sociale uitsluiting. Ze nodigt eenieder uit om de armsten te erkennen als eerste en noodzakelijke partners in de opbouw van een rechtvaardigere maatschappij.

De solidariteitscampagne wordt afgesloten op 17 oktober. De Algemeen Secretaris van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, neemt die dag eveneens de wereldwijd verzamelde handtekeningen in ontvangst.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd aanwezig te zijn op de overhandiging van de solidariteitsverklaring.

Brussel, 15 oktober 2007
Kamer van volksvertegenwoordigers ­ 1008 Brussel D. Van den Bossche Tel.02/549.81.77 ­ Fax: 02/549.83.02 ­ Email: dominique.vandenbossche@dekamer.be