PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 16 oktober 2007

Handtekeningen voor gratis toiletten in Rotterdam

Tijdens diverse grote evenementen dit (voor)jaar in Rotterdam ergerden veel mensen zich aan het ontbreken van goede openbare toiletvoorzieningen voor vrouwen, mannen, kinderen en gehandicapten. Reden voor de PvdA om dit op te pakken.

Tegelijkertijd begon Marlous Tode haar handtekeningenactie voor gratis toiletten voor vrouwen; dat was in mei, tijdens de Ladies run in Rotterdam. Het irriteerde Tode dat Rotterdam voor mannen (gratis) plaszuilen heeft en voor vrouwen niks. Vrouwen moeten op zoek naar winkels en horecagelegenheden waar ze van het toilet gebruik mogen maken en moeten er dan bijna altijd voor betalen.

Ines Balkema (PvdA centrumraad) is een van die PvdA-ers die zich ergeren aan de openbare plasvoorzieningen en hier iets aan wil doen. Het liefst wil zij de plaszuilen helemaal afschaffen omdat ze het open en bloot op straat plassen van mannen normaliseren. Balkema vindt dat er daarvoor in de plaats gewoon goede toiletvoorzieningen moeten komen, voor vrouwen en mannen.

Vanuit de Centrumraad heeft Balkema contact opgenomen met Marlous Tode en met Leo Bruijn (PvdA) van de gemeenteraad. Gezamenlijk is een plan uitgewerkt voor gratis openbare toiletten in het centrum van Rotterdam. Dit plan zal binnenkort ingediend worden, maar eerst zal Marlous Tode de door haar verzamelde handtekeningen aanbieden aan de raadscommissie FIBS.

Aanbieden handtekeningen:

Woensdagochtend 17 oktober om 9.15 uur in kamer 7 op het Stadhuis.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Leo Bruijn, 06-415 10 287

Ines Balkema, 06-481 04 809

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl