Gemeente Venlo


Xieje Action Games: sport én cultuur

16-10-2007

Ruim vijfhonderd VMBO-brugklassers van middelbare scholen in Venlo nemen woensdag 17 oktober deel aan de Xieje Action Games. De hele dag zijn er op het Nolensplein en bij het kunstencentrum allerlei sportieve en culturele activiteiten voor de jongeren.

Zo zijn er voor de jeugd bijvoorbeeld workshops streetdance, pannavoetbal, jumpen, zelfverdediging, graffitispuiten en hennatatoeages maken. De deelname van het kunstencentrum aan de Xieje Action Games is nieuw dit jaar. Zij organiseren naast een aantal workshops ook een theatervoorstelling (improvisatietheater) waarbij de jongeren zelf invloed hebben op het verloop van het stuk.

Naast sportieve en culturele workshops is er dit jaar speciale aandacht voor drugs, alcohol en gezonde voeding. Er wordt een gezonde lunch geserveerd. Wethouder Sport Ramon Testroote zal deze lunch om 12.00 uur openen op het Nolensplein.

De Xieje Action Games voor de brugklassers vinden plaats van 09.00 tot 15.30 uur. Vanaf 15.30 uur kunnen jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit Venlo en omstreken gratis gebruik maken van de materialen die dan nog op het Nolensplein te vinden zijn.

Xieje is een project om de Venlose jeugd gezonder te laten leven én aan het sporten te krijgen. Om te voorkomen dat kinderen te dik worden of uit verveling maar wat rondhangen, organiseert Xieje allerlei sportieve activiteiten voor jongeren, waaronder de Xieje Action Games.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490