Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Fietsopruimactie station Driebergen-Zeist

Vanaf 4 september geldt er op het station Driebergen-Zeist een fietsopruimactie. De gemeente Utrechtse Heuvelrug, de NS en de politie willen dat het stationsgebied veiliger, netter en toegankelijker wordt. Na de renovatie van het stationsplein is de capaciteit van de fietsenstallingen met ruim 500 plaatsen uitgebreid.

Aan beide zijden van de Odijkerweg zijn nieuwe fietsenstallingen geplaatst. Hier zijn ook perronopgangen. De perrons zijn ook voorzien van kaartjesautomaten. Een prima plek dus om de drukte op het stationsplein zelf te vermijden. Tijdens de eerste fietsopruimactie werden 235 fietsen verwijderd. De verwachting is dat op korte termijn opnieuw een fietsopruimactie plaatsvindt.

Vanaf september is een gewenningsperiode ingegaan om mensen erop te wijzen dat de fietsen in een fietsenklem gestald moet worden. Posters zijn opgehangen, borden zijn geplaatst waarop wordt gewaarschuwd dat foutiefgeparkeerde fietsen worden verwijderd, de media is regelmatig van (pers)berichten voorzien. Ook zijn er plattegronden geplaatst waarop alle fietsenstallingen zijn aangegeven.

Dinsdag 2 oktober vond de eerste opruimactie plaats. In totaal werden 235 foutgeparkeerde fietsen bij het station verwijderd en opgeslagen bij bergingsbedrijf Modern in Utrecht. Inmiddels zijn 120 fietsen, tegen betaling van 25 euro, opgehaald. De verwachting is dat zeker 100 fietsen niet worden opgehaald vanwege de slechte staat waarin de fietsen verkeren. Niet opgehaalde fietsen worden na dertien weken opslag verkocht of vernietigd.