Gemeente Schiedam


Oktober

Schiedam onverwacht verrassend

17 oktober 2007

Met een speciaal voor Schiedam ontwikkeld recept voor Ontdekschiedam.nu pannenkoeken, won Riet van Noordennen uit Rozenburg een arrangement voor twintig personen tijdens de Libelle Zomerweek in mei. Hier had Regio VVV Nieuwe Waterweg/Westland samen met Ontdekschiedam.nu een promotiestand. Zaterdag 13 oktober kwam Van Noordennen met negentien collegas van gemeente Brielle de stad ontdekken. De groep was positief verrast over wat Schiedam te bieden heeft.

Bezoekers van de Libelle Zomerweek kregen een speciaal zakje Ontdekschiedam.nu pannenkoekenmix van Molen De Walvisch uitgereikt. Ook werd hen gevraagd een lekkere topping te bedenken. Uit de honderden inzendingen koos de jury Riet van Noordennen als prijswinnaar. De jury, bestaande uit de molenaar van Molen De Walvisch, ondernemer Aubainmarie en een vertegenwoordiger van VVV Schiedam, vond de topping voor een pannenkoek met sinaasappelplakken, honing, citroensap, slagroom, sinaasappellikeur en walnotencrunch een goede combinatie door de afwisseling van structuur. De topping werd als Een prima wintercombinatie, goed geschikt voor kerst" omschreven in het juryrapport.

Voor herhaling vatbaar
Van Noordennen won met de topping een speciaal
Ontdekschiedam.nu-arrangement voor twintig personen. Zij werden ontvangen met koffie en gebak in het Proeflokaal van het Jenevermuseum, kregen vervolgens een rondleiding bij Molen de Walvisch, maakten een rondvaart met de Fluisterboot en sloten de dag af met een kookworkshop bij Aubainmarie. Van Noordennen was verbaasd over de stad Schiedam: Ik heb mijn mening over Schiedam volledig moeten bijstellen na dit bezoek. Ik kom vaak langs Schiedam met de trein, maar heb nooit bedacht dat ik hier wilde uitstappen. Ik vond het altijd een beetje onbestemd. Maar het was zo verrassend! Je gaat niet zomaar naar een molen, het jenevermuseum of een kookworkshop volgen. We hebben Schiedam van een hele andere kant gezien, zeker vanaf de Fluisterboot was het verrassend. Maar ook Aubainmarie. Het is alsof je daar een kajuit van een schip binnenstapt. Deze dag uit is echt aanleiding om gewoon nog eens een keer naar Schiedam te gaan.

Ontdekschiedam.nu
Schiedam lanceerde in 2006 de toeristische promotiecampagne OntdekSchiedam.nu. Naast een uitgebreide campagne met trams, folders, abris en een gelijknamige website, zijn er twee succesvolle gidsen uitgebracht, de winkelgids en de horecagids. Met de rugzak op de website Ontdekschiedam.nu stellen bezoekers van Schiedam gemakkelijk hun eigen dagje uit samen. Ook was Ontekschiedam.nu samen met de Regio VVV Nieuwe Waterweg/Westland dit jaar onder meer aanwezig op de Libelle Zomerweek en de Vijftigplusbeurs. Meer informatie over Schiedam: www.ontdekschiedam.nu.