Gemeente Dordrecht


Woondag trekt drieduizend bezoekers


16-10-2007

`We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Woondag. We hebben mensen vandaag op allerlei manieren laten zien dat het goed wonen is in de Drechtsteden. En afgaande op alle enthousiaste reacties, is dat gelukt", meldt Teunis Stoop, portefeuillehouder regionale woonpromotie, aan het slot van de Woondag Drechtsteden 2007.

stand op de Woondag De Woondag op afgelopen zaterdag 13 oktober trok circa 3.000 bezoekers die uit de Drechtsteden en de regio Rotterdam, maar soms ook van ver daarbuiten kwamen, zoals uit Zeeland en België. De Woondag Drechtsteden werd dit keer in een grote tent in de wijk De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht gehouden. Ruim vóór 10.00 uur, het moment waarop de Woondag van start ging, stonden er al rijen mensen buiten voor de tent te wachten. De drukte hield de hele dag aan. Bezoekers toonden zich verrast over het grote en gevarieerde woningaanbod in de regio. Voor woningbouwprojecten als het project Noordoevers (in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht) was heel veel belangstelling. Ook naar woningen voor ouderen was veel vraag.

Blauw wolkendak

In 2007, 2008 en 2009 worden in de Drechtsteden 5.000 à 6.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Bezoekers van de Woondag kregen in één oogopslag een compleet beeld van het aanbod aan nieuwbouwwoningen in de Drechtsteden. Projectontwikkelaars, makelaars, woningcorporaties en de Drechtsteden presenteerden zich op de Woondag, met het laatste nieuws over meer dan
80 woningbouwprojecten die in de regio in de verkoop zijn. In het `Drechtstedenhuis' op de Woonbeurs presenteerden alle Drechtsteden zich onder één blauw wolkendak, met informatie over alles wat het wonen prettig maakt in de regio. Via `touchscreens' konden mensen filmpjes en presentaties bekijken van welzijns-, sport- en recreatievoorzieningen en de woonomgeving in de Drechtsteden. De natuur uit de Biesbosch was terug te vinden in de tuin bij het Drechtstedenhuis , compleet met Biesboschgeluiden.

Camera

Ook konden bezoekers van de Woondag al dan niet voor de camera hun mening geven over het `wonen' in de Drechtsteden. Wat moest er volgens hen veranderd worden in het woningaanbod voor de Drechtsteden? De reacties waren direct daarna terug te zien op een groot tv-scherm in het Drechtstedenhuis. De Drechtsteden willen de reacties gebruiken voor hun toekomstige woningbouwprogramma's.