Maxxium behaalt flexibiliteit en kostefficiëntie met Verizon Business' Hosted VoIP

17/10/2007 10:03



PR Newswire



AMSTERDAM, Netherlands, October 17 /PRNewswire/ --

- Uitbestede oplossing begeleidt wereldwijde leverancier van gedistilleerde dranken en wijn richting geïntegreerde IP-communicatie

Maxxium, de wereldwijde distributeur van kwalitatief hoogwaardige gedistilleerde dranken en wijnen, heeft Verizon Business gekozen om een voice-over-Internet-protocol (VoIP)-dienst te hosten voor haar internationale hoofdkantoor in Nederland. Deze dienst zal Maxxium in staat stellen om de functionaliteit, flexibiliteit en kostenvoordelen van uitbestede VoIP-communicatie in te zetten om haar zakelijke doelstellingen binnen de uiterst concurrerende en snel veranderende wereldwijde drankenmarkt te realiseren

Maxxium's implementatie van Verizon Hosted IP Centrex voor het internationale hoofdkwartier in Nederland, vertegenwoordigt een volgende stap in de strategie van het bedrijf om te migreren naar een op IP-gebaseerde 'unified communications'-architectuur. Maxxium gaf Verizon Business in 2001 de opdracht om een Private IP-netwerk te leveren dat 2.300 medewerkers verspreid over 50 kantoren in 35 landen met elkaar verbindt. Sindsdien heeft het Verizon Direct Voice, Verizon Internet Dedicated, Verizon Conferencing en Verizon Colocation geïmplementeerd als onderdeel van een uitgebreide, geïntegreerde communicatieoplossing.

In januari 2007 combineerde Maxxium haar internationale hoofdkwartier en lokale Nederlandse kantoor tot één locatie in Amstelveen. Deze stap was voor het bedrijf aanleiding om de bestaande infrastructuur voor spraakcommunicatie te herevalueren. In plaats van een traditionele interne PBX te implementeren, koos Maxxium voor een volledig uitbestede, op IP gebaseerde
spraakcommunicatie-infrastructuur op basis van Verizon Hosted IP Centrex.

"Een kostenefficiënte en schaalbare IT-infrastructuur is van cruciaal belang voor elke onderneming die wereldwijd actief is binnen een uiterst dynamische markt. Extern beheerde IT-diensten vormen een belangrijk hulpmiddel om dit te bereiken", aldus Bart van den Heuvel, operationeel manager IT bij Maxxium. "Voor ons is een belangrijk voordeel van Hosted IP Centrex dat er geen kapitaalinvesteringen voor nodig zijn. We hebben louter met operationele kosten te maken. Dit maakt een einde aan gerelateerde kosten zoals die voor de aparte bekabeling van voice-sytemen. En wat nog beter is: over systeemonderhoud hoeven we niet eens na te denken, want dat laten we volledig over aan de experts van Verizon Business, dat ons ervan overtuigd heeft dat het de prestatie en uptime kan bieden die we nodig hebben, zodat we er geen omkijken meer naar hebben".

Jeff Rallet, regional vice-president van Verizon Business: "Maxxium is een van onze belangrijkste Hosted IP Centrex-klanten in Nederland. Hun implementatie is een klassiek voorbeeld van de manier waarop een volledig gehoste VoIP-oplossing een groot aantal pijnpunten kan wegnemen die gepaard gaan met de installatie en het gebruik van telefoniesystemen binnen kantoren. Het dienstenaanbod van Verizon VoIP stelt bedrijven in staat om aanzienlijke efficiëntievoordelen te realiseren en tegelijkertijd hun zakelijke flexibiliteit te verbeteren. We zien ernaar uit om Maximum bij te staan bij het realiseren van haar toekomstige zakelijke doelstellingen".

Van den Heuvel concludeert: "Het is altijd onze doelstelling geweest om te vertrouwen op een reeks van zorgvuldig geselecteerde leveranciers die wereldwijde dekking bieden. Verizon Business is daar een uitstekend voorbeeld van. Het bedrijf heeft door de jaren heen bewezen een uiterst betrouwbare partner te zijn. Voor ons was het dan ook een eenvoudige beslissing om Verizon Business de voice-infrastructuur van ons hoofdkwartier toe te vertrouwen".

Over Maxxium
Maxxium Worldwide verzorgt de verkoop, regionale marketing en distributie van 's werelds meest hoogwaardige merken gedistilleerde drank en wijn, zoals ABSOLUT Vodka, The Famous Grouse Scotch Whisky, Jim Beam Bourbon en Rémy Martin Cognac. Maxxium is in handen van vier gelijkwaardige aandeelhouders: The Edrington Group, Beam Global Spirits & Wine, Rémy Cointreau en de V? Group. Dit unieke samenwerkingsmodel biedt uitstekende groeimogelijkheden voor de merken van het bedrijf en haar partners. Raadpleeg voor meer informatie www.maxxium.com.

Web site: http://www.verizon.com/news
http://www.verizonbusiness.com
http://www.maxxium.com
Clare Ward, Verizon Business, +44-(0)-118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com