Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 17-10-2007

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op twee locaties een brom- en snorfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 67 bestuurders op twee locaties het Janskerkhof en de Kennedylaan gecontroleerd. Hiervan hadden 36 bestuurders alles keurig in orde. Voor de overige 31 bestuurders schreef de politie 48 bekeuringen uit voor onder andere het hebben van een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben of kunnen tonen van een rijbewijs, het onverzekerd rijden en het niet dragen van de helm. Twee scooters werden in beslag genomen. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed reed.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Twijnstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Omstreeks 14.40 uur zag een medewerker van de winkel dat een man de winkel binnen kwam lopen. De man liep naar de stelling van de sterke drank en nam een aantal blikjes van het schap, die hij in zijn jas verstopte. Hierna liep de onbekende man de winkel uit zonder eerst af te rekenen. De medewerker greep in en hield de 34-jarige man uit Utrecht aan. De politie heeft de Utrechter voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Brand in woning

UTRECHT Op de J. D. van der Waalstraat vond dinsdagmorgen een brand in een woning plaats. Door een oplettende bewoner kon een vrouw gered worden.

Rond 09.05 uur zag een bewoner dat er rook kwam uit een woning aan de J.D. van der Waalstraat. De man sloeg alarm waardoor de politie en brandweer snel ter plaatse waren. In de woning was nog een 76-jarige vrouw uit Utrecht aanwezig, die door de brandweer gered kon worden. Omdat de Utrechtse rook had ingeademd werd zij voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De slaapkamer van de woning brandde volledig uit. De brand is vermoedelijk ontstaan omdat de vrouw in slaap is gevallen met een brandende sigaret.

Fietsdieven aangehouden

UTRECHT Op de Castellumlaan heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een fiets probeerden te stelen.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Castelumlaan twee mannen gebogen staan over een splinternieuwe fiets. Op het moment dat de mannen de agenten zagen lieten zij de fiets staan en liepen weg. De agenten spraken de mannen aan. Eén van hen deed nog een poging om weg te rennen maar bedacht zich en bleef toch maar staan. Omdat de mannen een wazig verhaal hadden werden zij beiden aangehouden op verdenking van het willen stelen van een fiets.

Man aangehouden

UTRECHT Op de Linnaeuslaan heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Omstreeks 10.50 uur zag een bewoner samen met zijn buurman dat in zijn tuin een onbekende man stond. De man stond aan de deur van de schuur te rommelen. Beide bewoners hielden de man staande en belden de politie. Ter plaatse verklaarde de 44-jarige verdachte aan de politie dat hij folders aan het lopen was. Dit vonden de agenten vreemd omdat de brievenbus van de woning zich aan de voorzijde bevond. Ook verklaarde de man dat hij kratten met lege flessen die in de omgeving werden aangetroffen - zojuist gekregen had. De agenten hielden de man aan en namen hem voor verhoor mee naar het bureau.

Laatst gewijzigd 17-10-2007 10:06 | © Politie Utrecht