Persberichten Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht, 17-10-2007

Slingerende snorfietser

AMERSFOORT Door zijn slingerende rijgedrag wekte een snorfietser in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 oktober dat hij te veel had gedronken: dat klopte!

Rond 00.50 uur zagen agenten een snorfietser over de Paladijnenweg rijden. Hij viel op doordat hij slingerend over de weg reed. Agenten gaven hem een stopteken. De snorfietser, een 49-jarig man uit Amersfoort, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Baarnaar 675 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Schreeuwen

AMERSFOORT Op dinsdagavond 16 oktober ging een kind door het lint na een computerspelletje.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding van een hevige ruzie in een woning in Amersfoort. Agenten gingen ter plaatse en hoorden dat de rust inmiddels was teruggekeerd. Zij belden bij de woning aan en werden binnengelaten.

De bewoners verklaarden dat zij vlak daarvoor een computerspel hadden gespeeld. Toen één van de kinderen naar bed moest, werd het computerspel uitgezet zonder dat zijn score was opgeslagen. Het kind raakte hierdoor geheel overstuur en schreeuwde de hele buurt bij elkaar. Voor de zekerheid hebben de agenten in de woning gekeken en iedereen bleek in orde te zijn.

Geslotenverklaring

STOUTENBURG De politie heeft op dinsdag 16 oktober van 17.00 uur tot 18.00 uur op de Stoutenburgerlaan op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd. Zes automobilisten werden bekeurd.

Rood en te veel

AMERSFOORT Een automobilist pleegde op dinsdag 16 oktober een verkeersovertreding. Vervolgens bleek hij ook nog te veel te hebben gedronken.

Rond 16.10 uur zagen agenten dat een automobilist op de Van Randwijcklaan door het rode verkeerslicht reed. De automobilist, een 63-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, kreeg een stopteken. Bij het aanspreken van de Bunschotenaar roken de agenten alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 430 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tevens werd hij bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Parkeergeldtruc

AMERSFOORT Op dinsdag 16 oktober werd een automobilist het slachtoffer van een parkeergeldtruc.

Rond 14.00 uur bevond een 66-jarige man uit Middelburg zich op het Kleine Spui. Daar werd hij aangesproken door een Engels sprekende man. De man vroeg hem of hij parkeergeld kon wisselen. De Middelburger pakte zijn portemonnee en wisselde het geld. Daarbij kreeg hij hulp van de man die met zijn hand in het kleingeldvakje graaide. Daarna liep de man weg. Even later ontdekte de Middelburger dat meerdere bankbiljetten uit zijn portemonnee waren gestolen.

De verdachte was vermoedelijk een man van Oost Europese afkomst met een licht getinte huidskleur, 20- 25 jaar oud, 1.70 1.75 meter, smal gezicht, mager postuur en kort donker haar. Hij sprak Engels en droeg een lichtkleurige jas.

Aan getuigen die de verdachte menen te (her-)kennen of die hem op of in de buurt van het Kleine Spui hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

HOOGLAND De politie heeft op dinsdag 16 oktober twee maal een snelheidscontrole gehouden.

In de ochtend werd van 07.30 uur tot 09.00 uur op de Zevenhuizerstraat gecontroleerd. Acht automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 71 km/u.

Van 10.00 uur tot 12.30 uur vond een snelheidscontrole op de Bunschoterstraat plaats. Hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u, maar zes automobilisten hielden zich daar niet aan. De topper reed 121 km/u.

Laatst gewijzigd 17-10-2007 10:09 | © Politie Utrecht