Politie Drenthe

Woensdag

Gieten, 17-10-2007

Winkeldief gepakt
ASSEN De politie heeft een 43-jarige Groninger aangehouden op verdenking van diefstal. De man had bij een winkel aan de Borgstee de beveiliging uit twee jassen gehaald. De winkelier had echter ook verborgen beveiliging in de jassen aangebracht. De dief viel door de mand. Omdat de man eerder met politie in aanraking kwam voor een zelfde feit kreeg de man een dagvaarding en moet zich bij de rechter verantwoorden. (07186012)

Politie start traject huiselijk geweld

MIDDEN DRENTHE De politie heeft dinsdag een traject huiselijk geweld gestart. Een 36-jarige vrouw was door haar man mishandeld. De 37-jarige man heeft zijn vrouw geslagen. De man is door de politie aangehouden. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen.(07185967)

Politie controleert in verkeer

ZUIDLAREN De unit verkeer van Politie Drenthe heeft rond de Zuidlaardermarkt intensief gecontroleerd. Met 24 politiemensen werden in verschillende diensten op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden. Specifiek werd gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal ruim 1500 automobilisten zijn gecontroleerd. Tijdens de middag controles werd één keer werd bekeurd voor het niet in orde hebben van de losbreekrem inrichting en een persoon zat met drank op achter het stuur. (07185957)

HOLLANDSCHEVELD / HOOGEVEEN De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen gecontroleerd. Er zijn verbalen uitgedeeld voor: het niet dragen van een gordel (4x), niet handsfree bellen (1x), onjuiste/geen kentekenplaten (2x), negeren van een inhaalverbod (1x) en het niet aangeven van de richting (1x). (BPS 07-186042)

MEPPEL - Agenten hebben dinsdagavond op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn verbalen uitgeschreven voor het negeren van een rood licht (1x), het niet dragen van een gordel (1x) en het negeren van de verplichte rijrichting (1x).
Er zijn drie verbalen opgemaakt wegens te hard rijden op de Ruinerwoldseweg. De bestuurders reden 75, 77 en 79 km/uur terwijl er 50 km/uur is toegestaan. (BPS 07-186140)

HOOGEVEEN - Agenten hebben dinsdagmiddag op diverse locaties controles gehouden. Er zijn verbalen uitgedeeld wegens het rijden door rood licht (3x), het overtreden van de snelheid (11x), het niet handsfree bellen (1x) en het rijden terwijl er een gesloten verklaring geldt (4x). (BPS 07-186055)

Rijden onder invloed
HOLLANDSCHEVELD De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige vrouw uit Elim aangehouden aan de Zuideropgaande. De vrouw blies op het bureau 285 ugl. De vrouw kreeg een rijverbod. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-186179)

Politie zoekt getuigen mishandeling

MEPPEL - Afgelopen weekend vond er in de nacht van zaterdag op zondag, rond kwart over twee, aan de Groenmarkt een vechtpartij plaats. Over en weer werden klappen uitgedeeld. Een 20-jarige man uit Meppel liep hierbij ernstige verwondingen op en werd overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Meppel. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien vlak voor, tijdens of na de mishandeling? Meld het dan via 0900 - 88 44. Heeft u iets gezien, maar belt u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. (07-185013)

Politie houdt verdachte mishandeling aan

ZUIDLAREN - Dinsdagavond is in een café aan De Millystraat na een woordenwisseling een 26-jarige man uit Utrecht mishandeld door een 38-jarige man uit Zuidlaren. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De man kreeg een dagvaarding. (07-186130)

Man in sloot na aanrijding

RUINEN - Dinsdagmiddag vond op de N375 een aanrijding plaats, waarbij een 45-bestuurder van een personenauto uit Koekange in de sloot belandde. Hij werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed uit de richting van Meppel over de N375 en wilde afslaan de Ruinerweg in, terwijl dit niet is toegestaan. Hij remde af, waarop een 35-jarige bestuurder van een bestelauto uit Ruinen achterop hem reed. Hierdoor reed de man met zijn personenauto de sloot in, waarbij hij een verkeersbord meenam. (07-186064)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 451280.