Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 17-10-2007

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Bij een verkeerscontrole op de Nieuweweg werden op dinsdag 16 oktober tussen 15.00 uur en 16.15 uur zes bekeuringen uitgeschreven. Drie automobilisten reden te hard, twee droegen geen gordel en één kon zijn rijbewijs niet tonen.

Jeugdoverlast

VEENENDAAL Op dinsdagavond 16 oktober zijn meerdere agenten druk gewest om te voorkomen dat jongeren elkaar in de haren zouden vliegen.

Aan het begin van de avond kwam bij de politie informatie binnen dat jongeren uit Rhenen en Veenendaal elkaar zouden treffen in de wijk Petenbos. Meerdere agenten begaven zich in de wijk en zagen daar een groep van ongeveer 50 jongeren. De agenten probeerden contact te leggen met de jongeren, maar die vlogen elke keer alle kanten op.

De agenten bleven zich in en rond de wijk ophouden om eventuele problemen in de kiem te kunnen smoren. Op een gegeven moment was de jeugd de belangstelling van de politie kennelijk zat en verspreidden zij zich.

Op de Larikslaan werd een hoop bladeren in de brand gestoken en werd een ruit van een sporthal vernield. De brandweer bluste de smeulende resten van de hoop bladeren.

Op de Hermelijnlaan werd de spiegel van een daar geparkeerd staande politieauto getrapt. Een getuige zag dat dit door een fietsende jongen was gebeurd. Hij maakte deel uit van een groep van ongeveer 20 jongeren.

De politie stelt een onderzoek in wie de feiten hebben gepleegd. Aan getuigen die de brandstichting en/of vernielingen hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verkeerscontrole

RHENEN De politie heeft op dinsdag 16 oktober van 17.15 uur tot 18.00 uur een verkeerscontrole op De Stikke Hucht gehouden. Daarbij werden negen bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en niet handenvrij bellen.

Laatst gewijzigd 17-10-2007 11:13 | © Politie Utrecht