Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden wegens negeren rijverbod

Publicatiedatum: 17-10-2007 11:19:36

WAGENINGEN - Een 37-jarige man uit Wageningen is dinsdagavond in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden met een rijverbod. Omstreeks kwart voor negen kwam een melding binnen van een getuige die zag dat er een man over de parkeerplaats op het Plantsoen liep. Hij zou flink aangeschoten zijn en liep met autosleutels in zijn handen. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen 37-jarige op de parkeerplaats aan. Hij verklaarde op zoek te zijn naar zijn auto omdat hij er iets uit wilde pakken. Toen de agenten een alcohollucht bij de man roken en zagen dat hij niet meer recht kon lopen, hebben zij hem een rijverbod van twaalf uur gegeven. Vervolgens zijn de agenten weggereden. Even later, toen ze weer langs de parkeerplaats reden, zagen zij de Wageninger net wegrijden. Hierop is hij aangehouden. Hij zit nog vast in het politiebureau voor nader onderzoek.
(07-157173)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens aangehouden wegens diefstal verkeersbord
Publicatiedatum: 17-10-2007 11:18:12

BARNEVELD - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Barneveld twee Barnevelders van 17 en 22 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks een uur reden agenten over de Schoutenstraat toen zij de jongens zagen fietsen. Eén van de twee droeg een verkeersbord bij zich. Hierop zijn ze aangesproken. Ze verklaarden even daarvoor een verkeersbord te hebben gedemonteerd en deze te hebben meegenomen. De 22-jarige wilde hiermee zijn kamer opleuken. Hierop zijn de twee aangehouden. Na verhoor in het politiebureau zijn de Barnevelders weer naar huis gestuurd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-157237)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie jongens aangehouden op verdenking van vernieling
Publicatiedatum: 17-10-2007 11:12:43

EDE - De Edese politie heeft dinsdagavond drie jongens aangehouden op verdenking van vernieling. Het gaat hierbij om Edenaren van dertien, veertien en zestien jaar.
Omstreeks acht uur kwam een melding binnen van iemand die had gezien dat een groepje jongeren vernielingen hadden aangericht op een schoolplein van een basisschool in Ede. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, werden de drie Edenaren aangetroffen. Er bleek een lamp kapot geslagen te zijn. Hierop zij de jongens aangehouden. Zij bekenden de vernieling te hebben aangericht. Na verhoor in het politiebureau zijn ze weer naar huis gestuurd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Vier andere jongeren die ook deel uit maakten van de groep, hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid. (07-157126)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---