Landelijke Studenten Vakbond


NS duperen studenten en forensen

Utrecht, 11 oktober 2007 -- De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en reizigervereniging ROVER trekken aan de noodrem. Per 1 januari 2007 is de NS-dienstregeling grondig aangepast. Een belangrijke achteruitgang is ontstaan bij de verbinding tussen de Veluwe en Utrecht, die bijna een kwartier langzamer is geworden. Ook de verbinding Veluwe-Amsterdam is maar liefst tien minuten langzamer geworden. In de onderhandelingen over de dienstregeling van 2008 weigeren de NS deze verslechteringen aan te pakken.

Voor de vele duizenden studenten en forensen die dagelijks gebruik maken van deze treinverbindingen betekende de verandering een flinke verslechtering van hun reistijd. Binnen deze groep zijn ook veel thuiswonende studenten die heen-en-weer reizen naar college. Het is dan ook kwalijk dat de NS deze problemen niet wil aanpakken.

De LSVb en ROVER hebben sterk ingezet op het ongedaan maken van deze verslechteringen per 1 januari 2008. Aanvullend materieel en bijvoorbeeld een extra overstapmogelijkheid op station Amersfoort voor de intercity naar Utrecht zouden uitkomst kunnen bieden. De LSVb en ROVER willen de NS met klem aanraden de dienstregeling op deze punten aan te passen.

Noot,