Gemeente Medemblik

Seniorenraad Medemblik

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. In 2035 zijn meer dan 4 miljoen Nederlanders ouder dan 65 jaar, nu zijn dit nog 2,2 miljoen mensen. Ouderen zijn een belangrijke doelgroep in onze samenleving.

Advies
De gemeente Medemblik heeft ingestemd met het instellen van een seniorenraad. De seniorenraad adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over onderwerpen op het gebied van ouderenbeleid. Bijvoorbeeld over wonen en woonomgeving, werk en inkomen, welzijn en zorg. De seniorenraad Medemblik komt maximaal zes keer per jaar bijeen.

Er vindt geen structureel overleg plaats tussen de gemeente en de seniorenraad, maar collegeleden kunnen wel voor overleg worden uitgenodigd. Het college zal haar standpunten ten aanzien van de adviezen van de seniorenraad altijd kenbaar moeten maken.

Samenstelling
De commissie bestaat uit maximaal negen leden. Tijdens de eerste zittingstermijn worden de kandidaten voorgedragen door de ouderenvereniging Wognum en de voormalige seniorenraden van de oude gemeenten Medemblik en Noorder-Koggenland.

Een voorwaarde is dat de kandidaten tenminste de leeftijd van 50 jaar hebben. De seniorenraad wijst zelf een voorzitter aan. De gemeente stelt een secretaris beschikbaar.