Partij van de Arbeid

MEV-speld voor Albayrak

17-10-2007 12:00

Op zaterdag 13 oktober heeft Nebahat Albayrak tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Multi Etnisch Vrouwennetwerk (MEV) de MEV-speld in ontvangst genomen. De speld is een onderscheiding voor vrouwen die zich bijzonder inzetten voor etnische diversiteit binnen de Partij van de Arbeid. Albayrak is vanaf het eerste uur zeer betrokken bij het MEV en ontving daarom de speld uit handen van scheidend voorzitter Ing Yoe Tan.

Nebahat Albayrak is vanaf de oprichting van het MEV, inmiddels elf jaar geleden, actief voor het netwerk. Het afgelopen jaar maakte Albayrak de overstap van Tweede Kamerlid naar bewindspersoon, en sindsdien is ze van MEV-mascotte gepromoveerd tot beschermvrouwe van het netwerk. MEV-voorzitter Ing Yoe Tan: Nebahat is het MEV door de jaren heen altijd trouw gebleven. Ze heeft zich voortdurend ingezet voor de participatie van allochtone vrouwen binnen de PvdA en is zelf natuurlijk een fantastisch voorbeeld. Daarom verdient ze deze onderscheiding als geen ander. Albayrak was zeer verrast en vereerd met de onderscheiding. Ze beloofde zich te blijven inzetten voor het MEV, dat een waardevolle kweekvijver van talent vormt binnen de PvdA.

Het MEV is een netwerk voor vrouwen met specifieke aandacht voor multiculturele en integratievraagstukken en de politieke en bestuurlijke participatie van zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen. De MEV-speld wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een wisselspeld. De houdster van de speld bepaalt wie de speld als volgende ontvangt. Tevens bepaalt zij het tijdstip waarop de speld wordt overgedragen.