AEGON

AEGON nieuwe hoofdsponsor AFC AJAX

AEGON wordt met ingang van het seizoen 2008-2009 de nieuwe hoofdsponsor van AFC Ajax.

AEGON en Ajax hebben daartoe een overeenkomst op hoofdlijnen gesloten. Het hoofdsponsorschap wordt aangegaan voor 7 jaar. Ajax ontvangt van AEGON tussen de 10 en 12 miljoen Euro per jaar, exclusief BTW. Prestatie-criteria bepalen het exacte bedrag.

AEGON is zeer verheugd met dit exclusieve hoofd- en shirtsponsorschap van Ajax. Lid van de Management Board AEGON N.V. Johan van der Werf: "Ajax is voor ons een prachtige kans. Het is een club die bij ons past. We hebben dezelfde ambities: toonaangevend zijn in Nederland en verder groeien in de wereld. Ajax is, net als AEGON, een sterk Nederlands merk en ook internationaal bekend. Ajax is een topclub en we vinden het een eer om ons daar aan te verbinden."

De samenwerking met Ajax biedt AEGON kansen gedurende het hele seizoen. AEGON is ook enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking biedt bij zijn internationale groei-initiatieven. AEGON en Ajax zullen de mogelijkheden die de diverse media, bijvoorbeeld internet, mobiele diensten en gaming bieden, samen verder gaan ontwikkelen. AEGON en Ajax gaan een lange termijn partnerschap aan.

AEGON blijft hoofdsponsor van de KNSB. Johan van der Werf: "Met Ajax willen we voortbouwen op onze ervaring met sportsponsoring. AEGON is de afgelopen dertig jaar hoofdsponsor van het Nederlandse schaatsen en daarbij hebben we geleerd dat een partnerschap op lange termijn steeds sterker en succesvoller wordt. Medewerkers, klanten en zakenpartners van AEGON zullen actief betrokken worden bij dit sponsorschap."

Voor meer informatie kijk op www.ajax.nl.

17-10-2007