Beloning HR stijgt weer met 4,6%

17/10/2007 12:29



Lensink van Berkel BV



Amstelveen, 17 oktober 2007 - De beloning van HR-verantwoordelijken is in 2007 ten opzichte van 2006 gestegen met 4,6%. Dit stijgingspercentage is hetzelfde als vorig jaar. Daarnaast is nu voor het derde jaar achtereenvolgens de salarisstijging van de vrouwen (4,89%) hoger dan voor de mannen (4,26%). Dit blijkt uit het onderzoek Beloning en Waardering van HR-verantwoordelijken 2007, het grootste jaarlijks terugkerende onderzoek onder HR-verantwoordelijken in Nederland.

Daarnaast blijkt dat 58,4% van de respondenten meestal met plezier naar het werk gaat. De functie-inhoud is hier de belangrijkste factor. Het onderzoek, met dit jaar een record aantal van 1.714 deelnemers, wordt in opdracht van Performa Uitgeverij uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Mercer (Nederland) BV en ADP Nederland BV.

Beloning
De salarisstijging van de vrouwen (4,89%) is nu voor het derde jaar hoger dan voor de mannen (4,26%). De nominale salarissen liggen echter nog steeds lager voor de vrouwen dan voor hun mannelijke collega's in dezelfde functie. Geen enkel onderzocht verband, zoals leeftijd en opleiding, verklaart dit verschil.

De variabele bonus wordt het meest toegepast, voor 43,5% van de respondenten, gemiddeld euro 5.906. Slechts 12,1% van de respondenten heeft recht op een vaste bonus van gemiddeld euro 2.417, zoals een 13e maand of een vaste winstdeling. 30,5% van de respondenten heeft recht op een auto van de zaak. De gemiddelde cataloguswaarde ligt op euro 35.012. Bij de meeste functies (95,2%) mag de auto voor zakelijke en privédoeleinden worden gebruikt. De Volkswagen Passat is het meest voorkomende merk onder de auto's van de zaak.

Waardering
Het merendeel van de respondenten geeft aan, net als voorgaande jaren, meestal met plezier naar het werk te gaan. Als belangrijkste invloed hierop werd de functie-inhoud aangegeven, gevolgd door de sfeer op het werk en ten slotte de arbeidsvoorwaarden en collega's. Daarnaast geven de meeste respondenten aan grotendeels tevreden te zijn met de functie-inhoud. Naast het werkplezier, is 54,7% van de respondenten tevreden met de hoogte van het salaris. Taken en verantwoordelijkheden zijn het meest van invloed op zowel de tevredenheid als de ontevredenheid over het salaris. Daarnaast zijn de meeste respondenten het eens met de wijze waarop het salaris vastgesteld wordt.

Van alle respondenten geeft 32,6% aan binnen 1 á 2 jaar van functie te willen veranderen. Binnen de groep Human Resource Development (HRD) professionals geven de meeste respondenten aan om binnen 1 á 2 jaar van functie te willen veranderen. HR-professionals zijn zeer loyale werknemers; uit het onderzoek blijkt dat een respondent gemiddeld 7,3 jaar werkzaam is in dezelfde functie en 9,9 jaar voor de huidige werkgever.

Bijna een kwart van de respondenten heeft afgelopen jaar actief gesolliciteerd naar een functie bij een andere organisatie. 46,7% van alle HR-professionals is afgelopen jaar benaderd door externen om elders te komen werken, dat is bijna 10% meer dan het jaar ervoor.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
Dit jaar heeft 20,9% van de respondenten een POP opgesteld, dit is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar (18,2%). Van de overige respondenten waarmee geen POP is opgesteld, geeft bijna de helft (46,2%) aan hier wel behoefte aan te hebben. Wanneer er een POP is opgesteld, wordt er vaker over de loopbaan gesproken. Daarnaast blijkt, op basis van de afgelopen 3 jaar, dat het opstellen van een POP de kans op promotie en de verwachtingen ten aanzien van een promotie in de toekomst positief beïnvloedt.

Bijna driekwart van de respondenten verwacht in de toekomst een verzwaring van de functie. 47,9% verwacht een toename van de managementtaken, 47,6% een verandering in de uitvoering van de HR-taken en 44,3% verwacht een uitbreiding van de HR-taken. Over het algemeen wordt deze verzwaring van de functie gezien als een verrijking van de functie, maar er wordt wel verwacht dat hier een extra opleiding voor nodig is.

Arbeidsmarkt
69,7% van de respondenten geeft aan problemen te hebben bij het werven van personeel. Deze problemen zijn het meest te vinden in de functiefamilies techniek en onderhoud, productie en verkoop. Daarnaast is het ook moeilijk om personeel te vinden in de functiefamilies financiële zaken en ICT. Van de respondenten die dit jaar geen problemen ondervinden met het werven van personeel, verwacht 29,4% deze wel te hebben in 2008. De krapte op de arbeidsmarkt is ook terug te zien in de uitbesteding van de HR-diensten; men verwacht een toename van de kosten voor uitbesteding van werving, selectie en testen. In de afgelopen twee jaar is deze verwachte toename van kosten steeds gestegen. Naast het aantrekken van nieuw personeel is het behouden van personeel, middels bijvoorbeeld het aanbieden van opleidingen, ook zeer belangrijk. Er zijn verschillende vormen van leren binnen organisaties. Volgens 89,8% van de HR-professionals worden externe opleidingen het meest toegepast.

Mercer
Mercer is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Mercer adviseert haar klanten op het gebied van employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 15.000 werknemers in 42 landen in dienst. In Nederland werken bijna 400 mensen in Amstelveen, Rotterdam, Arnhem, Groningen en 's-Hertogenbosch. Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC).

ADP Nederland
Meer dan een miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Hun aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties én verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP veruit het grootste bedrijf met dit specialisme. ADP Nederland BV is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. Wereldwijd heeft ADP 570.000 klanten en verwerkt voor meer dan 32 miljoen werknemers salarissen. De mondiale omzet bedraagt ruim 7 miljard US-dollar. Kijk voor meer informatie ook op www.adp.nl en www.adp.com






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,