Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Rotterdamse kinderen laten Máxima horen wat muziek is

Rotterdam gaat met muziek bruggen slaan tussen verschillende bevolkingsgroepen, muziek gebruiken als sociaal bindmiddel.

Stadsbrede programma Music Matters
Prinses Máxima gaf woensdag 10 oktober in het Afrikaanderpark het startschot van het stadsbrede programma Music Matters. Honderden kinderen en jongeren lieten aan haar horen wat ze met instrumenten of hun stem kunnen.

Muziekstad van Nederland
De aftrap van Music Matters betekent het begin van minimaal vier jaar muzikale programmas voor alle Rotterdammers. Rotterdam wordt hiermee dé muziekstad van Nederland.

Ieder kind een insrument
Tegelijk met de aftrap van Music Matters lanceerde de gemeente Rotterdam het project Ieder kind een instrument. De bedoeling is dat ieder Rotterdams kind de mogelijkheid krijgt een instrument te leren bespelen als culturele vorming.

Sjerpen
Prinses Máxima hing in het Afrikaanderpark bij een aantal kinderen, vertegenwoordigers van de verschillende Music Matters projecten, sjerpen om als dank voor hun inzet en als teken dat ze allemaal deel uitmaken van de muzikale community die Rotterdam rijk is.

Informatie Music Matters
Voor meer informatie over Music Matters kunt u contact opnemen met Sabine Maertens, via sabine@rotterdamfestivals.nl of via (06) 46 09 44 87; of met Rinske Brand, (06) 21 27 46 61.

Informatie over Ieder kind een instrument
Voor meer informatie over Ieder kind een instrument kunt u contact opnemen met de SKVR Muziekschool: Rob Streevelaar, via r.streevelaar@skvr.nl of (010) 271 84 64; of met Hans Bijloo, via (010) 271 84 60.