Partij voor de Vrijheid (PVV)


Politieagenten balen van softe aanpak Marokkaanse straatterroristen - woensdag 17 oktober 2007
Vragen van de leden Wilders (PVV) en Brinkman (PVV) aan de ministers van Binnenlandse Zaken, van Defensie en voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht dat een deel van de Amsterdamse politieagenten de softe aanpak van Marokkaanse straatterroristen zat is.


1.)
Heeft u kennis genomen van de berichten "Straatagent is soft optreden beu" (*) en "Amsterdamse agenten willen einde slappe aanpak"?(**)
2.)
Bent u met mij van mening dat de politie de taak heeft om de openbare orde te handhaven en op te treden tegen diegenen die de wet overtreden, niet om thee te drinken met Marokkaanse straatterroristen? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u met mij van mening dat het absurd is dat het politiebureau in Amsterdam, waar op zondag 14 oktober jl. een psychisch gestoorde Marokkaanse crimineel die nota bene banden had met de Hofstadgroep, twee agenten neerstak en hen ernstig verwondde, bewaakt moet worden door de Mobiele Eenheid? Zo ja, wat gaat u doen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen? Zo neen, waarom niet?
4.)
Bent u met mij van mening dat het te gek voor woorden is dat de politie niet ingreep toen een groep van ongeveer dertig relschoppers maandagavond de ruiten van het politiebureau ingooide en een auto in brand stak en dat er uiteindelijk niemand is aangehouden? Zo ja, bent u dan bereid om de - specifiek voor dit soort rellen uitgeruste - Mobiele Eenheid van de Koninklijke Marechaussee in te zetten in Amsterdam om dit soort rellen te beteugelen? Zo neen, waarom niet?
5.)
Deelt u mijn mening dat we na jaren van dialoog voeren nu onderhand wel kunnen constateren dat de aanpak van `pappen en nathouden' niet werkt en dat het hard nodig is dat deze Marokkaanse straatterroristen niet meer vrijuit gaan maar keihard worden aangepakt en indien mogelijk worden gedenaturaliseerd en uitgezet? Zo neen, waarom niet?

(*) Volkskrant, 17 oktober 2007
(**)
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/175008/rss/t rue/index.html


____________________