Bouwfonds


---

Rabo Bouwfonds neemt merken onder de loep

17-10-2007

Rabo Bouwfonds heeft gekozen voor een nieuwe merkstructuur waarbij het corporate merk Rabo Bouwfonds leidend is en de divisies herkenbaar onderdeel zijn van Rabo Bouwfonds.

Rabo Bouwfonds is sinds december 2006 de vastgoedonderneming binnen Rabobank. De op vastgoed gerichte kernactiviteiten -ontwikkeling, financiering en investment management- worden ontplooid vanuit Bouwfonds Property Development, Rabo Vastgoed, FGH Bank, Bouwfonds Asset Management en Bouwfonds Fondsenbeheer.

De ambitie is om met alle activiteiten een vooraanstaande positie te bereiken in Nederland en in een aantal Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland.
Om haar ambitie waar te kunnen maken wil Rabo Bouwfonds een herkenbare en krachtige plaats opeisen in de vastgoedwereld. Daarbij wil Rabo Bouwfonds kapitaliseren op de goede naam van zowel Bouwfonds als Rabobank. Om deze redenen is gekozen voor een nieuwe merkstructuur.

Dit betekent concreet dat:

* De holding het label Rabo Bouwfonds voert.
* De divisie Development de naam Rabo Bouwfonds Development zal krijgen. De invoering van de definitieve naam voor de Nederlandse en buitenlandse activiteiten vindt in de loop van 2008 plaats. Hiermee opereren alle ontwikkelingsactiviteiten in Nederland en buitenland vanaf dat moment onder één naam. Vanaf 1 januari 2008 tot aan de definitieve overgang naar de nieuwe naam, opereren alle ontwikkelingsactiviteiten in Nederland en buitenland onder de naam Bouwfonds Property Development, waar mogelijk endorsed door Rabo Bouwfonds. De merken Rabo Vastgoed en Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG worden voor de lopende projecten gehanteerd. De dochters van Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Rabo Vastgoed behouden hun eigen merk.

* Bouwfonds Asset Management in de loop van 2008 het label Rabo Bouwfonds REIM (Real Estate Investment Management) gaat voeren.
* FGH Bank in 2008 endorsed wordt met âonderdeel van Rabo Bouwfondsâ. Hiermee blijft FGH Bank zich, als onderdeel van Rabo Bouwfonds, met haar eigen merknaam op haar eigen specifieke markt richten. FGH Bank dochters Nederlandse Hypotheekbank en Rijnlandse Bank beraden zich op een nieuwe gezamenlijke naam.
* Bouwfonds Fondsenbeheer zich nog beraadt op een nieuwe naam.

Â

---