Gemeente Vlaardingen


CDA draagt nieuwe wethouder voor in Vlaardingen

17 oktober 2007

Peter van der Zwan De CDA-fractie in Vlaardingen heeft in samenspraak met het Vlaardings afdelingsbestuur van het CDA besloten Peter van der Zwan voor te dragen als wethouderskandidaat.

Peter van der Zwan zal dezelfde portefeuille krijgen als zijn voorganger, Cees Oosterom, die drie weken geleden is afgetreden. Deze portefeuille omvat onder andere financiën, economische zaken en werkgelegenheid, de Wet maatschappelijke ondersteuning en binnenstad.

De CDA-fractie heeft er alle vertrouwen in dat Peter van der Zwan met zijn kennis en ervaring in zowel de Vlaardingse politiek als in Den Haag deze functie op uitstekende wijze zal vervullen. Van der Zwan heeft veelzijdige werkervaring als consultant bij de overheid.

Sinds april 2006 is Van der Zwan lid van de Vlaardingse gemeenteraad. Hij was eerder voorzitter CDA Vlaardingen, voorzitter CDA Scheveningen, vice-voorzitter CDA Den Haag en lid Algemeen Bestuur CDA Zuid-Holland.

De fractie gaat ervan uit dat installatie kan plaatsvinden bij de eerstvolgende raadsvergadering, gepland op 7 november.