Allerlaatste voorstelling van The Wiz

17/10/2007 14:07



Joop van den Ende Theaterproducties



Utrecht, 17 oktober 2007

ALLERLAATSTE VOORSTELLING VAN THE WIZ
Musical van het Jaar gestopt

Na 432 voorstellingen beleeft de musical van het jaar vanavond haar laatste voorstelling. De swingende feelgood musical The Wiz die op 9 september 2006 in première ging in het Beatrix Theater in Utrecht, werd dit jaar uitverkoren door het publiek tot Musical van het Jaar. Hoofdrolspelers Nurlaila Karim, Jamai Loman, Danny Yanga, Yerrel Houtsnee, Peter Rijnbeek, Roeselien Wekker, Sophia Wezer en Mathilde Santing schitteren vanavond nog een keer. Het Beatrix Theater wordt nu in gereedheid gebracht voor André's Nieuwe Revue die van 24 oktober tot en met 16 december te zien is met onder anderen André van Duin en Ron Brandsteder.

1700 vuurpijlen, 860 oren en 430 neuzen voor de Blikkeman en daarnaast 430 snuitjes voor de Laffe Leeuw werden er het afgelopen seizoen gebruikt in The Wiz. Niet alleen het publiek, ook de pers ontving The Wiz juichend: 'geweldig mooi en krachtig' (Trouw), 'een betoverd visueel spektakel' (De Telegraaf), 'Alles swingt in The Wiz' (NRC), 'Nurlaila Karim doet Diana Ross vergeten' (AD). The Wiz, een swingende feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf, was tot en met 17 oktober 2007 exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke Amerikaanse verhaal The Wizard of Oz uit 1900. The Wiz, die in 1975 voor het laatst op Broadway in première ging, ontving maar liefst zeven Tony Awards.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/