Ingezonden persbericht


SDL Tridion sluit overeenkomst met Pitney Bowes Group 1 Software

Samenwerking tilt multichannel communicatie naar een hoger niveau

Amsterdam, 17 oktober 2007 - SDL Tridion, wereldwijd leidend leverancier van Web Content Management (WCM) oplossingen maakt vandaag bekend dat zij een strategische overeenkomst heeft gesloten met Group 1 Software, onderdeel van Pitney Bowes (NYSE: PBI). De unieke integratie tussen SDL Tridion's content management systeem (R5) en DOC1, het softwarepakket van Pitney Bowes, heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen en voorziet gebruikers van een unieke oplossing om content zowel online als offline te combineren.

De samenwerking houdt onder andere een beperkt resellersakkoord in en biedt Group 1 Software wereldwijd de mogelijkheid om een deel van SDL Tridion R5 aan te sluiten op een DOC1 omgeving. Verkoop en support zijn direct in handen van Group 1 of worden uitgevoerd door geautoriseerde zakenpartners.

Met de overeenkomst tillen SDL Tridion en Group 1 multichannel communicatie naar een volgend niveau. Erik Aeyelts Averink, President Products & Solutions van SDL Tridion licht toe: "In een dynamische commerciële omgeving worden dagelijks duizenden documenten van verschillende afdelingen aangepast en doorgestuurd naar klanten. SDL Tridion, Group 1 en haar partner Document Dialog hebben een unieke infrastructuur gecreëerd om snel en flexibel output te genereren en te controleren. De time-to-market van documenten is hierdoor drastisch afgenomen."

ABN AMRO is de eerste gemeenschappelijke klant die de DOC1-oplossing en R5 integreert. De integratie stelt niet-technische medewerkers van de bank in staat om documenten zelf te creëren en te veranderen. Daardoor wordt een enorme efficiencyslag gemaakt voor de IT-medewerkers van de afdeling output management, die voorheen enorme lappen tekst moesten hertypen.

###

Over SDL Tridion

SDL Tridion is wereldwijd een leidend leverancier van Web Content Management (WCM) oplossingen. Onze enterprise klasse WCM-oplossing stelt organisaties in staat om in meerdere talen en over verschillende websites en kanalen consistente, interactieve en zeer gerichte klantervaringen aan te bieden.

Naast de middelen om content te creëren, beheren, leveren, volgen en archiveren, biedt Tridion ook oplossingen voor gerichte doelgroepcommunicatie, publicatie over meerdere kanalen en mogelijkheden tot interactie met de doelgroep.

Meer dan 430 organisaties maken gebruik van SDL Tridion oplossingen. Hieronder bevinden zich vooraanstaande wereldmerken zoals ABN AMRO, BBVA, Canon, Emirates, KLM, Lexus, Renault, Ricoh, Sanofi-Aventis, Scania, Toyota, Unilever en Yamaha. Het hoofdkantoor van SDL Tridion is gevestigd in Amsterdam; het Amerikaanse hoofdkantoor in New York. SDL Tridion heeft verder kantoren en partners in de Verenigde Staten, Europa en Asia-Pacific.

Voor meer informatie over SDL Tridion kunt u terecht op www.sdltridion.be/nl .

SDL Tridion is onderdeel van SDL, de leider in global information management (GIM) oplossingen. Voor meer informatie over SDL kunt u terecht op www.sdl.com

Meer over Group 1 Software vindt u op www.g1.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marlous Westra

Text 100 Public Relations

T +31(0)20 530 43 43

E marlous.westra@text100.nl