Gemeente Delft

Meer geld voor hulp aan Delftenaren met meervoudige problemen

Delftenaren met meervoudige problemen vereisen een aanpak op maat. Daarom stelt de gemeente Delft bijna 300.000 euro beschikbaar voor signalering en hulpverlening.

Er is sprake van meervoudige problematiek als er een combinatie is van factoren als dakloosheid, schulden, psychiatrische stoornissen, verslaving, sociale problemen en geen inkomen.

Het budget wordt onder andere ingezet voor het Meldpunt Bezorgd?. Ook is er meer geld voor voorlichting in de wijken zelf om meervoudige problemen eerder te kunnen signaleren. Daarnaast is er een project basiszorgcoördinatie gericht op kinderen van ouders met verslavings- of psychiatrische problematiek. Ook worden de middelen ingezet voor allochtone zorgconsulenten.

Sinds dit jaar is de gemeente wettelijk verantwoordelijk voor het signaleren van problemen bij personen met meervoudige problematiek. Het gaat met name om personen die onvoldoende zelfredzaam zijn en meestal niet duidelijk om hulp vragen. Via verschillende kanalen kan er contact met hen worden gelegd en wordt de persoon naar de juiste hulp geleid. De gemeente verricht al enkele jaren de nodige inspanningen op dit terrein, onder andere via het Meldpunt Bezorgd?.